Facebook’un sahibi olduğu Oculus Quest 2 satışları durduruldu. VR gözlükleri ilk defa deneyen kullanıcılarda genel olarak baş dönmesi, mide bulantısı ve sara nöbetleri görülebiliyor. VR gözlük üreticileri bu uyarılı yararlanma kılavuzlarında bilhassa belirtiyor. Bunun için VR gözlüklerin kullanımına çoğu kez ara verilmeli ve kullanıcının dinlenmesi gerekli. Ama Oculus Quest 2’deki sağlık sorunu bunlar değil, tam aksine cilt problemleri yapıyor.

Facebook’tan çocuklara özel Instagram hamlesi

Oculus Quest 2 satışları cilt tahrişi sebebiyle duraklatıldı

Bu sene Oculus Quest 2 başarılı bir satış elde etti. Lakin yapılan geri bildirimler sebebiyle VR gözlüğün satışının durdurulmasına karar verildi. Sorun, gözlüğün yüz kısmına gelen süngerinden kaynaklanıyor. Gözlüğün yüze gelen kısmında kafayı teşvik etmek ve dıştan ışık girişini alıkoymak amacıyla bir sünger bulunuyor. Bu kısmın cilde fazla bağlantı etmesi nedeniyle tahriş sorunları ortaya çıkıyor. Üretimin yok de satışın durdurulmasındaki niçin ise müşterilerin sadece yüzde 0,01‘inin tahriş sorunu yaşaması. Bu yüzdelik kısımda yer alan müşterilerin birçok rahatsızlığı hafif bir şekilde atlatıyor.

Gerçekten bu sorun aniden ortaya çıkmadı. Nisan ayında Facebook, konuyu incelediklerini ve üzüntü verici bir şey olmadığını iddia ederek konuyu bir anda kapattı.

Facebook: “Bu konuyla ilgili detaylı bir araştırma yaptıktan sonradan, üretim sürecimizde herhangi bir kontaminasyon (Radyoaktif Bulaşma) ya da umulmadık madde bulamadık. Imal sürecinde normalde mevcut olan ve deri rahatsızlığına neden olabilecek birkaç madde belirledik. Bunlar endüstri standardının aşağıda. Çok titiz bir şekilde bu maddeleri daha da azaltmak için sürecimizi değiştirdik. Bilirkişi dermatologlar ve toksikologlar ile bu seviyelerin son derece düşük olarak kabul edildiğini doğruladık. Bu sorun Quest 2 kullanıcılarının yalnızca çok küçük bir yüzdesi kadar bildirilmiş olsa da, bu değişikliklerle birlikte, kullanıcıların ‘sünger-yüz arayüzü‘ kısmındaki herhangi bir maddeden kaynaklanan tahriş yaşama olasılığının daha da düşük olduğuna inanıyoruz. Quest 2’yi kullanmaktan rahatsız olan tüm müşterileri ‘sünger-yüz arayüzü’ değişimi için Oculus Destek ile iletişime geçmelerini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu açıklama asıl sorunu çözmedi ve çoğu kullanıcı, süngerde kullanılan kimyasalın neden olduğu tahrişi deneyimlemeye devam etti. Facebook gelen baskılara dayanamayıp sorunla yüzleşmeye karar verdi. Bütün kullanıcılar için bir kez ayarlama uygulayacaklarını belirtti. Şirket, küresel düzeyde Oculus Quest 2‘nin satışını durdurdu ve bu takriben bir ay sürecek. 24 Ağustos‘ta satışların tekrardan başlaması planlanıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/oculus-quest-2-satislari-saglik-problemleri-nedeniyle-duraklatildi