Hatırlarsanız, daha önce kullanıcıların odalarını baştan tasarlayan yapay akıl aracı Interior AI'dan sizlere bahsetmiştik. Oda tasarımında kullanabileceğiniz bir diğer yapay akıl aracı da RoomGPT. Geliştirme platformu Vercel'in hazır şablonlarından biri olan RoomGPT, geliştiricilerin bu şablonu kullanarak üretebileceği oda modellemesi araçlarının bir demosu özelliğinde. 

RoomGPT, oda varyasyonları üretmek için ControlNet isimli bir alet öğrenimi modeli kullanıyor. RoomGPT'ye yüklediğiniz fotoğraflar Next.js API kullanan makine öğrenimi modeli üzerinden bitmiş modelleniyor. Makine öğrenimi modeli Replicate'te tutulurken, görsel depolama için Upload kullanılıyor. 

Geliştiricilerin yanı sıra odalarını her tarafta tasarlamak isteyen son kullanıcıların da RoomGPT'den yararlanması mümkün. RoomGPT, yüklediğiniz görseli modern, minimalist, profesyonel, tropik ve vintage elde etmek üzere 5 öbür temada baştan modelliyor. Görseli yüklemeden önce görselde odanın hangi bölümünün yer aldığını da belirtmeniz isteniyor.

Örneğin aşağıdaki örnekte yemek yemek odasının minimalist şekilde baştan modellemesi talep edildi. Bunun karşılığında RoomGPT, ofisin mutfak bölümünde yer alan öyle fazla eşyayı kaldırarak, beyazın ağırlıklı olduğu bir modelleme sundu. 

Her iki görsel arasındaki farkları daha ayrıntılı olarak incelemek istiyorsanız, sayfanın üst kısmında bulunan buton üzerinden karşılaştır seçeneğini seçim etmeniz tatmin edici. Böylece RoomGPT, her iki görseli de defalarca bindirerek değişikliklerin daha basit incelenmesini sağlıyor. 

RoomGPT yüksek trafik sebebiyle günde yalnızca 3 görsel üretmenize izin ediyor. Şimdiye değin 92 binden artı kişinin ürünü kullandığını da belirtmekte üstünlük var. 

Her ne kadar RoomGPT son kullanıcılar için bir demo sunsa da, Interior AI'dan bambaşka olarak geliştiricilerin buna benzer ürünler ortaya koyabilmesini amaçladığını bitmiş edelim. Eğer siz de RoomGPT benzeri araçlar inşa etmeyi düşünüyorsanız, RoomGPT'nin Github sayfasını inceleyebilirsiniz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/08/odanizi-yeniden-tasarlayan-yapay-zeka-araci-roomgpt/