Temmuz ayının başlarında Steam üstünde aynı zamanlı oyuncu rekoru kıran Final Fantasy 14 bu sefer tepkilerin hedefinde. Endwalker güncellemesiyle birlikte oyuna gelen Sage sınıfına oyuncular kadar yoğun şikayet geldi. Bunun üstüne yapımcı şirket Final Fantasy 14’ün simgesinde değişikliğe gitti.

Final Fantasy 14, Steam’de rekor kırdı

Oyuncular Sage sınıfına tepki yağdırdı

Sage, Noulith adındaki dört bıçakla savaşan ve şifacı sınıfı olarak Endwalker genişlemesiyle Final Fantasy 14‘e geldi. Sage sınıfının simgesi bu dört silahı temsil ediyor. Ancak bu sembol epeyce güçlü bir tepki aldı.

Olay yaratan Final Fantasy 14 simgesi değişti

Yapımcı ve yönetmen Naoki Yoshida bir güncellemede, “Sage ve Reaper için yeni teferruatlar yayınladığımızda onların simgelerini de ekledik.” diye bahsetti. Oysa bunların büyük bir ifşa olduğunu düşünemedi. Bir süre sonradan oyunculardan Sage ikonunun onları korkulu ve can sıkıcı ışık halkası getirdiği öngörülerek oyuna tepki yağdı.

Tüm bu tepkilerin üstüne Sage simgesinin özgün tasarımı uzunca bir Japon, Final Fantasy 14 forum sayfasında bir konuya ilham verdi. Böylece insanların çoğu delik gibi görünen şeyler hakkında dinç hisleri olduğu ortaya çıktı.

Final Fantasy 14’e olan büyük tepkinin nedeni tripofobi rahatsızlığı

Tepkinin nedeni ufak yamalı delik kümelerine aleyhinde bir fobi olan tripofobi gösterildi. Oysa tripofobi derhal tıp biliminin kabul ettiği bir durum değil. gerçi nilüfer kabuklarının bir resmini gördüyseniz ve bir nefret edilen şey hissediyorsanız o hissiyatı bilirsiniz.

Bu fobiye sahip olan kişiler sünger, sabun köpükleri, çilek vb. nesnelerden nefret edilen şey duyuyor. Demin tripofobinin oluşma nedeni hakkında ise emin bir tanı bulunmuyor.

Final Fantasy 14, Steam’de aynı zamanlı oyuncu rekoru kırdı

Temmuz ayının başlarında 11 takvim oyun olan Final Fantasy 14, Steam platformunda rekor kırdı. Valve tarafından gelen istatistiklere tarafından yapım 47.542 aynı zamanlı oyuncuya ulaştı. Bu sayıyla daha evvelden elde ettiği 41.200‘lük rekorunu da geride bıraktı.

Bu yükselişin sebebine çoğu program metni oluşturuldu. Örneğin bunlardan birisi World of Warcraft‘tan Final Fantasy 14‘e geçişin yoğun olduğu şeklinde. Ancak Blizzard Entertainment tarafından canlı oyuncu istatistikleri verilmediği için bunun ne değin doğru olduğu bilinmiyor.

Sizler Final Fantasy 14‘e gelen tepkiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden belirtebilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/final-fantasy-14-simgesi-degisti