– Google Discovery (Keşfet) entegrasyonu
– Google Duo ile görüntülü aramalar yapın
– Çağrı arka planını değiştirin
– Konumunuzun ifşa olma tehlikesinden kurtulun
– Yüzünüzdeki lekeleri hızlıca temizleyin
– Aynı anda onlarca kare yakalayın
– Uygulamaları kaldığınız yerden kullanmaya devam edin
– Silinen mesajlarınızı görün

1- Google Discovery (Keşfet) entegrasyonu

Samsung, One UI 3.1 ile akıllı telefonlara Google’ın Discovery sistemini entegre etti. Önceki adı Google Feed olan bu özellik, arama geçmişinizi ve alaka alanlarınızı baz alarak gün içinde öneriler yapıyor. Peşine Düşüp Takip ettiğiniz içeriklere benzeşen haberleri karşınıza çıkarıyor.

Örneğin dizi haberlerini sıkça takip ediyorsanız, Discovery bölümünde ağırlıklı olarak fragmanlar görebilirsiniz. Aynı şekilde, teknolojiyi takip ediyorsanız burada teknoloji gündemiyle ilgili içeriklerle karşılaşırsınız.

2- Google Duo ile görüntülü aramalar yapın

One UI 3.1 arayüzünde tümleşik olarak Google Duo hizmeti yer alıyor. Arkadaşlarınızla görüntülü mülâkat yapabilmenizi sağlayan Duo, hem telefon çeviricisine de entegre edilmiş durumda. Bu hizmeti göstermek için arayacağınız kişide de benzer uygulamanın yüklü olması gerekiyor.

One UI 3.1’de Google Duo’yu uygulamak için şu adımları takip edin:

– Numara döndürmek için kullandığınız “Telefon” uygulamasını açın.
– Yeşil arama düğmesinin yanına Google Duo simgesi göreceksiniz. Buna dokunun.

Kısa bir Google hesabı doğrulamasının ardındaki Duo aktifleşecek. Bundan Böyle görüntülü aramalar yapabilirsiniz.

3- Çağrı arka planını değiştirin

Samsung’un One UI 3.1’e eklediği önemli yeniliklerden bir adam başına de: özel arka planlar. Istek ederseniz, sesli ve görüntülü çağrıların arkadaki planında gözükecek fotoğrafı değiştirmeniz mümkün. Galerideki herhangi bir görseli ayarlayabilirsiniz.

Bu özelliği göstermek için:

– Telefon uygulamasını açın ve sağ köşedeki üç noktaya dokunun.
– Ayarlar bölümüne girin.
– “Çağrı arka planı”na basın.
– Sonraki sayfada, ilgili kısımdan istediğiniz bir arkadaki planı seçebilirsiniz.

4- Konumunuzun ifşa olma tehlikesinden kurtulun

Zeki telefonların kameralarıyla çekilen fotoğraflara, o anki lokasyonun bilgileri dijital olarak kaydediliyor. Muhakkak bunun için cihazınızın konum özelliğinin de açık olması gerekiyor. Siz farkında olan olmadan çektiğiniz bir fotoğrafa yerinizin koordinatları kaydedilmiş olabilir.

one ui 3.1 özellikleri

Bu bilgileri fotoğraftan kaldırmanın çeşitli yolları mevcut. Oysa Samsung, One UI 3.1 ile kullanıcıları bu dertten kurtarıyor. Paylaşım menüsündeki “Konum verilerini sil” butonuna basarak, fotoğraftaki bütün koordinatları kaldırabilirsiniz. Bu özellik yalnızca Samsung Galeri uygulamasında çalışıyor.

5- Yüzünüzdeki lekeleri çarçabuk temizleyin

One UI 3.1 sadece telefonun genel kullanımıyla ilgili yok, resim düzenleme konusunda da dağıtılmış araçlar barındırıyor. Bunlardan bir her birine de kir çıkarıcı. Adından da tahmin edileceği gibi, bu özelliği kullanarak yüzünüzdeki basit noktalarda ayar yapabilirsiniz.

Örneğin fotoğrafta hoş durmayan bir sivilceyi, leke sonuç aracı baştan sona ortadan kaldırabilirsiniz. Özellikten yararlanmak için şu adımları uygulayın:

– Galeri’yi açın ve hazırlamak istediğiniz fotoğrafa girin.
– Kalem simgesine dokunun.
– Aşağı onlarca düzenleme aracı göreceksiniz, buradan yüz simgesini bulun.
– Arkasında hoşunuza gitmeyen lekeyi parmağınızla silebilirsiniz.

6- Aynı anda onlarca kare yakalayın

Samsung, One UI 3 arayüzüne “tek çekim” özelliği eklemişti. Benzer anda ansızın fazla fotoğraf çekebilmenizi sağlayan kamera modunu One UI 3.1 ile geliştirdi. Tek Çekim işlevi baştan sona, deklanşöre 10 saniye basılı tutarak aynı anda bir sürü fotoğraf ve video çekebilirsiniz.

Samsung, kullanıcıların bu modla diledikleri kadar fotoğraf çekebilmelerine müsade veriyor. Herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

7- Uygulamaları kaldığınız yerden kullanmaya devam edin

Samsung, Galaxy serisi zeki telefonları birbirleriyle entegre etmek için efor sarf ediyor. One UI 3.1 ile kullanıma sunulan “uygulamaları diğer cihazda devam ettir” özelliği, bu noktada atılan en somut adım. Bu fonksiyon bir uçtan bir uca metin, fotoğraf vb. materyalleri bir cihazdan başkasına kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Sahip olmanız gereken ön koşul, telefonlarınızda benzer Samsung hesabı ile oturum açılmak.

Özelliği faal etmek için aşağıdaki işlemleri uygulayın:

Ayarlar > Gelişmiş özellikler bölümüne girin.
– “Uygulamaları diğer cihazlarda devam ettir” seçeneğini bulun ve açın.
– İstendiğinde Samsung hesabı ile giriş yapın.

Bilinmesi gerekenler:
– Aynı özelliği her iki cihazda da aktifleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca telefonlarda Bluetooth açık olmalı ve aynı Wi-Fi ağına tabi olmalılar.
– Şu lahza için yalnızca Samsung İnternet tarayıcı ve Notlar uygulamasında çalışıyor. Desteklenen kullanım sayısının önümüzdeki günlerde artacağı da bilinenler arasında.

8- Silinen mesajlarınızı görün

One UI 3.1 arayüzünde, WhatsApp ya da Instagram gibi uygulamalardaki silinen mesajlarınızı görmenin dolaylı bir yöntemi var. Samsung, zeki telefonlara “Bildirim Geçmişi” adı bahşedilen bir nitelik ekledi. Bu, gelen kullanım bildirimlerini telefonunuzun hafızasına kaydediyor.

Birinin WhatsApp’tan mesaj gönderdiğini ve onun bildirim olarak size geldiğini düşünün. One UI 3.1 o mesajı içeriğiyle birlikte kaydedecek. Gönderen birey mesajı “herkesten sil” yapsa dahi siz onu bildirim geçmişinde görmeye devam edeceksiniz.

Bu özelliği Ayarlar > Bildirimler > Gelişmiş Ayarlar kısmından etkinleştirebilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/az-bilinen-one-ui-3-1-ozellikleri
Yorumlar