Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden OnePlus, bu yılın başlarında iddialı özelliklere sahip OnePlus 9 serisi modellerini piyasaya sürdü. Şirketin bu telefonları kısa sürede popülerlik yakalarken, son zamanlarda ise bu seriye OnePlus 9T serisinin ekleneceğine dair haberler geldi.

Şu Anda ise farklı kaynaklar OnePlus’ın ”T” serisi zeki telefonlarını iptal ettiğini öne sürdü. Son gelen bilgilere kadar önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi beklenen OnePlus 9T serisi ne eyvah ki iptal edildi.

OnePlus 8 serisi telefonlar için OxygenOS 12 müjdesi!

OnePlus 9T serisi bu sene gelmeyecek

Çinli üreticinin birincil T serisi akıllı telefonu, bilindiği üzere OnePlus 3T modeliydi. Şirket bu zeki telefondan itibaren her sene yeni bir ”T” serisi zeki telefonunu karşımıza çıkardı. Ancak aradan geçen beş sene süreden sonradan OnePlus bu geleneği sonlandırmak üzere.

Tanınmış teknoloji ajanlarından Max Jambor, paylaştığı bir tweet’te OnePlus 9T serisinin olmayacağına uyarı çekerken, bununla beraber şirketin başta bu yıl T serisi bir zeki telefon çıkarmayacağını da sözlerine ekledi.

Adi şartlarda akıllı telefon üreticileri, son iki yılda pandemi sürecinde aldığı darbelerden nedeniyle baz zeki telefonlarını iptal etmek zorunda kaldılar. Mesela Samsung, en kayda değer zeki telefonlarından biri olması beklenen Galaxy Note 21’i iptal ederken, Huawei’nin ise Mate 50 serisini bu yıl atlayacağı söyleniyor. Bu bağlamda OnePlus’ın da 9T serisini iptal ettiği öne sürülüyor.

2021’in ikinci yarısı akıllı telefonlar için sessiz sedasız geçebilir. Zira Huawei, Samsung ve OnePlus’ın bir takım modellerini iptal etmesi, bunun yanı sıra LG’nin pazardan çekilmesi pandemi sürecinin verdiği zararlardan kaynaklanıyor. Dolayısıyla üreticiler bu süreci atlattıktan daha sonra her tarafta kolları sıvayacaktır.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/oneplus-9t-hakkinda-uzen-gelisme