Kağan Sümer'in de kurucusu olduğu Berlin merkezli online market servisi Gorillas, ofis çalışanlarının yarısını, yani takriben 300 kişiyi işten çıkardı. Ürünleri 10 dakika gibi kısa bir sürede teslim etmeyi vadeden Gorillas, yedi ay değin önce aldığı yatırım almış ve bu yatırımla şirketin değerlemesi 3 milyar dolara ulaşmıştı. 

Gorillas ile ilgili tek haber işten çıkarmalar da yok. Şirket, ayrıca gelirinin yüzde 90'ını yaratıcı beş pazara odaklanmayı da planlıyor. Bu pazarlar ise İngiltere, ABD, Almanya, Fransa ve Hollanda olarak belirtiliyor. Şirket ayrıca, Gorillas markası için muhtemel tüm stratejik seçeneklere baktığını belirttiği İspanya, Danimarka, İtalya ve Belçika'da da faaliyet gösteriyor. Şirketin beş pazara odaklanacak olması öteki dört pazardan çekileceği anlamına geliyor olabilir, oysa bu konuda devlete ait bir izah etme bulunmuyor. 

Mart ayında paylaşılan ve TechCrunch göre elde edilen bilgilere göre Gorillas, 700 bin civarında aktif müşteriye sahip. Diğer kaynaklar ise şubat ayının sonunda, Gorillas'ın bir sonraki yatırım turunda minimum 630 milyon euro yatırım aradığını açıklamıştı. TechCrunch'ın kaynağı ise şirketin bankada 300 milyon doları kaldığını tahmin ettiğini, fakat tedarikçilere ve diğerlerine borçlu için başının belaya girdiğini söyledi. Natürel ama bunlar yalnızca bazı adsız kaynaklardan alınan bilgiler, yani şirketin bu konuda herhangi bir resmi açıklaması bulunmuyor. Oysa işten çıkarmaları göz önünde bulundurduğumuzda her şey olası görünüyor. 

Online market pazarında son dönemde ciddi bir rekabet var ve bu da şirketlerin ihtiyatlı adımlar atması gerektiği anlamına geliyor. Gorillas'ın daha artı kaynak bulmakta zorlandığını ve bu yılın mayıs ayında uygulamasının yalnızca 320 bin kez indirildiği belirtiliyor. Bir kıyas yerine getirmek icabında, seri market teslimatının bizdeki örneklerinden ve Gorillas'ın da rakibi Getir'in 1,5 milyon kez indirildiğini söyleyebiliriz. Natürel bu noktada şirketlerin etkinlik gösterdiği ülkelerin sayısı da manâlı. Ama Gorillas'ın son gelişmeleri her ne olursa olsun cazibeli. Neler olacağını defalarca birlikte göreceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/24/online-market-servisi-gorillas-300-calisanini-isten-cikardi