Girişim ve teknoloji dünyasının en önemli alanlarından olan mali teknolojiler üstünde çalışan girişimler, yatırımlar almaya devam ediyor. Mali teknolojiler alanında çözümler üreten bir teşebbüs olarak karşımıza çıkan Paymob, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Paymob göre aktarılan bilgilere kadar teşebbüs, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Paymob'un 50 milyon dolarlık yatırım turu PayPal'ın yatırım kolu olan PayPal Ventures, Kora Capital ve Clay Point'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Laf konusu yatırımın PayPal'ın MENA (Middle East and North Africa) bölgesine yaptığı birincil yatırım olma özelliği taşıdığını da belirtelim.

B serisi yatırım turuna PayPal Ventures, Kora Capital ve Clay Point'in haricinde ise Helios Digital Ventures, British International Investment (eski adıyla CDC Group), Nclude ve şirketin eski yatırımcılarının katıldıklarını da ekleyelim. Alınan 50 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Paymob'un bugüne dek aldığı toplam yatırım ise 68,5 milyon dolara ulaştı.

2015 yılında Alain El Hajj, Islam Shawky ve Mostafa Menessy tarafından Mısır'da kurulan Paymob, ticaret yapan kurumların keza online keza de fiziki mağazalarında online ödeme alabilmelerine odaklanıyor. Yakın zamanda Pakistan'a açılan Paymob'un toplamda 35 bini aşkın işyeri göre etkin olarak kullanıldığını da paylaşalım.

Güney Asya'da hızlı bir şekilde büyümek isteyen Paymob kadar aktarılan bilgilere kadar şirket, önümüzdeki 2 yıl içinde Güney Asya'da 100 bini aşkın firmaya ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/09/online-odemelere-odaklanan-paymob-50-milyon-dolar-yatirim-aldi