Psikologlarla danışanları buluşturan bir online danışmanlık platformu olarak faaliyet bildiren Terappin, melek yatırımcı Ayberk Kalkavan'dan 1.1 milyon dolar yatırım aldı.

2020'de Taygun Ersoy, Tarık Kinin ve Tuna Tutuk kadar kurulan Terappin, 7/24 istediğiniz yerden, online terapi imkanı sunuyor. Platform, psikolojik danışmanlığı cümbür cemaat için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Öbür uzmanlık alanlarından psikologları bünyesinde barındıran Terappin, yediden yetmişe herkese hizmet veriyor.

Platformun kurucu ortaklarından Taygun Ersoy, Terappin'in online terapi pazarının süratli artan girişimlerinden biri olduğunu; toplumda psikolojik takviye almaya karşın önyargıları kırmaya başladıklarını söylüyor. Ersoy, keza randevu yoğunluğundan oluşan öteleme ve vergi korkusu gibi engelleri de daha aşılabilir hale getirdiklerini belirtiyor.

Terappin, keza Android keza de iOS cihazlarda kullanılabiliyor. Kullanıcı üyelik oluşturduktan daha sonra sistemde belirtilmiş, alanlarında uzman, lisanslı psikologlardan birini seçerek sürecini başlatabiliyor. Uzmanlar ile yapılan görüşmeler üçüncü şahısların erişimine müsade vermeyecek şekilde uçtan uca şifreli olarak gerçekleştiriliyor. Bireysel bilgiler, savcılık talebi dışarıda herhangi biri ile paylaşılmıyor. Terappin'deki uzmanların tümü diploma, lisans, sertifika ve referanslarını bildirerek platforma başvuruda bulunuyor, başvurular, ahlak komite kadar onaylandıktan daha sonra uzmanlar platform göre kabul alıyor. 

Terappin'de seans süreleri 45 iken, ödemeler de iyzico altyapısı ile kartla gerçekleştiriliyor, platformda kart bilgileri saklanmıyor. Hemen al seçeneği etkin olan uzmanlarla üyelikten 10 dakika sonradan röportaj gerçekleştirilebiliyor. 

Terappin, yapay zeka ve Ar-Ge çalışmalarına da yatırımlar yapıyor. Yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada sektöründe liderliği hedefleyen Terappin, 5 dilde hizmet etmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/11/online-psikolog-uygulamasi-terappin-11-milyon-dolar-yatirim-aldi