Son günlerin en popüler araçlarından ChatGPT'yi sanıyorum artık bilmeyen yoktur. Soruları yanıtlayabilen, uzun metinler oluşturabilen konuşmaya dayalı bir yapay akıl olan ChatGPT'nin ücretli sürümüne dair birtakım iddialar dolaşıyordu. Bu kapsamda OpenAI'ın ajandasında da ChatGPT'nin premium versiyonu bulunuyordu. Şirket, yaptığı açıklamada ChatGPT için pilot abonelik planı başlattığını açıkladı.

ChatGPT Plus adındaki plan aylık 20 dolar olarak ücretlendiriliyor. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere tarafından laf konusu plan, en yoğun zamanlarda bile ChatGPT'ye genel erişim sunacak, daha süratli cevap sürelerine sahip olacak ve bu planı kullananlar yeni özelliklere ve iyileştirmelere öncelikli erişim sağlayabilecekler. 

İlk etapta sadece ABD'de kullanılabilecek

ChatGPT Plus'ın şimdi sadece ABD'deki müşteriler göre kullanılabileceği de paylaşılanlar aralarında. Şirket, önümüzdeki haftalarda umma listesindeki kişileri gösteri etme sürecine başlayacak. OpenAI, bu plana erişimi ve desteği yakında ilave ülke ve bölgelere genişletmeyi de planlıyor.

ChatGPT'ye ücretsiz erişim devam edecek

OpenAI, ChatGPT Plus gibi ücretli bir plana karşın ChatGPT'ye bedava erişim sunmaya devam edecek. Hatta şirketin bu abonelik fiyatlandırmasını sunmasının nedeni de bedava kullanımı destekliyor olması. Zira bu planla muhtemel olduğunca fazla kişiye ücretsiz erişim sağlanmasının desteklenebileceğinin altı çiziliyor. Ücretli planı kullananlar, ücretsiz kullanıcılara bir nevi fon sağlamış olacak diyebiliriz.

Şirket, kullanıcılardan gelecek geri bildirimlere kadar bu planda dağıtılmış iyileştirmeler ve geliştirmeler yapmayı planlıyor. OpenAI, düşük maliyetli planlar, meslek planları ve daha artı kullanılabilirlik için data paketleri seçeneklerini de araştırıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/02/openai-aylik-20-dolarlik-bir-plan-olan-chatgpt-plusi-kullanima-sunuyor