212, Huzeyfe Önal ve Ahmet Kuruköse göre kurulan ve siber korkutma erken dikkat sistemi sunan SOCRadar'a Çabuk A turda yatırım yaptı. Yatırımın mali detayları ise paylaşılmadı. 

157 ülkede takriben 6,5 bin kullanıcıya sahip SOCRadar, her tür ve büyüklükteki kurumun rahatlıkla kullanabileceği, dünya çapında belli bir siber tehdit erken dikkat sistemi olarak etkinlik gösteriyor. Cyber Threat Intelligence (CTI), tehdit verilerini stratejik olarak analiz etme ve sistemler gaye haline gelmeden önce mümkün saldırıları belirleme konusunda ekipleri güçlendiren bir araç olarak karşımıza çıkıyor. 

SOCRadar ekibi, geleneksel CTI'ın bazı bileşenleri gözden kaçırdığını öne sürüyor. Şirket, bu kapsamda hayata geçirilen Extended Threat Intelligence Platform (“XTI”) ürünü kuruluşların tüm dış hamle yüzeyini belirlemeyi amaçlıyor ve bağlamsal zekayı paylaşarak, emniyet ekiplerinin ayrıca otomatikleştirilmiş ayrıca de yönetilen bir yaklaşımla bütüncül bir görünüm açısıyla proaktif hareket etmesine olanak tanıyor.

140'tan fazla kişilik ekibiyle faaliyet bildiren şirket, profesyonel bir siber tehdit aktörü gibi davranarak, siber saldırıları ve siber saldırılara dönüşebilecek verileri Deep Web, Dark Web, BlackMarket, Bot Market, PasteBin siteleri, Github, sosyal ağ siteleri gibi farklı dillerdeki binlerce kaynaktan topluyor, yapay akıl ve büyük bilgi teknolojilerinden faydalanarak anlamlandırıyor ve istihbarata dönüştürüyor.

Şirketin merkezi ise Middletown, Delaware'de bulunuyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/09/212-siber-tehdit-cozumu-socradara-yatirim-yapti/