Kendini "kar amacı gütmeyen yapay zeka araştırma şirketi" olarak tanımlayan Open AI'dan başlangıçta 2016 yılının Haziran ayında sizlere bahsetmiştik. Kurucuları aralarında Elon Musk ve Y Combinator Başkanı Sam Altman gibi manâlı isimler bulunan ve 2019 yılının Temmuz ayında Microsoft'tan 1 milyar dolar yatırım alan OpenAI, bugün yeni bir servis ile karşımıza çıktı.

OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E servisi, suni akıl desteği doğruca yazılmış tanımlar üzerinden görseller yaratabiliyor. Oldukça basit bir çalışma şekline sahip olan DALL-E servisini uygulamak için tek yapmanız gereken nasıl bir görsel edinmek istediğiniz ile ilgili bir yazılı tarif sıralamak.

DALL-E servisi temelinde yazılmış açıklamalarından görüş oluşturmak için eğitilmiş GPT-3. DALL-E ismi ise paylaşılan bilgilere göre ünlü sanatçı Salvador Dalí and Pixar'ın en sevilen karakterlerinden olan WALL·E'nin birleşmesi ile oluşturulmuş.

DALL-E'nin üreteceği görseller tamamen sizin tanımlamalarınıza kalmış durumda. DALL-E'den yeşil gözlü bir kedi görseli de isteyebilirsiniz, avokado şeklinde bir koltuk da. Suni zeka üzerinden görsel üretmek özellikle sıkça görsele ihtiyaç duyan insanların işlerini olukça kolaylaştıracaktır. Bu teknolojinin gelişmesi ile birlikte stok fotoğrafçılığı büyük bir darbe alabilir.

DALL-E, GPT-3 ve yapay akıl desteği doğru sıfırdan biri görsel oluşturmaktan tutun da varolan bir görselin belli noktalarında tanımlara uyan şansın dönmesi yapmaya dek öyle çok yeteneğe de sahip durumda. DALL-E ile oluşturulan görsel örneklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com