Son dönemin en dikkat çeken uygulamalarından ChatGPT, ortaya çıktığı günden bugüne birçok suni akıl meraklısı göre denendi ve uygulama, çok artı kişinin gündemine girmeyi başardı. Hemen ise OpenAI, Discord sunucusunda yakında yapay akıl destekli popüler sohbet robotu ChatGPT'nin ücretli bir profesyonel sürümünü sunabileceğini duyurdu. Şirketin resmi Discord sunucusunda yapılan duyuruda OpenAI, uzun vadeli uygulanabilirliğini sağlamanın yollarından biri olarak ChatGPT'den nasıl para kazanılacağını düşünmeye başladıklarını açıkladı.

Duyuruya göre ChatGPT'nin pro sürümü daha süratli ve daha güvenilir olacak. ChatGPT Professional'ın bilgi istemlerine daha seri yanıtlar vereceği ve alışılagelmiş günlük mesaj sınırının en düşük iki katına sahip olacağı iddia ediliyor. Oysa programın pilot uygulamasının ne zaman başlayacağına dair herhangi bir veri paylaşılmadı

ChatGPT'den profesyonel bir sürümle para kazanmanın, OpenAI'ın sürekli gelişimini cesaretlendirmek için kazanç elde etmesinin bir yolu diyebiliriz. Şirket, pilot programın ne zaman başlayacağını söylemese bile olası katılımcılardan fiyatlandırma hakkında geri bildirim istedi. Yani şu lahza için şirketin kafasında ChatGPT Professional için kesin bir fiyatlandırma yok gibi duruyor. 

ChatGPT Professional için bir bekleme listesi oluşturuluyor. Bunun bu forma göz atabilirsiniz. Zaten kişilere de laf konusu form üzerinden böyle bir hizmet için ne değin ödeme yapabilecekleri gibi sorular soruluyor. Kısacası OpenAI, bu şekilde bir kamuoyu yoklaması yapmış oluyor. 

OpenAI, umma listesi formunu dolduranların ChatGPT Professional pilot uygulaması için seçilebileceğini, oysa programın denek aşamada olduğunu ve hemen geniş çapta kullanıma sunulmayacağını söylüyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/12/openai-in-ajandasi-yapay-zeka-destekli-sohbet-robotu-chatgpt-nin-premium-versiyonu