En popüler NFT pazar yerlerinden OpenSea, kripto cüzdanı Dharma Labs'i satın alacağını açıkladı. Şirketin Dharma Labs'i edinmek için 110 milyon dolar ile 130 milyon dolar arası bir ödeme oluşturacağı konuşuluyordu.

Satın almanın akabinde Dharma Labs kurucu ortağı Nadav Hollander, OpenSea'nin CTO'su olacak. Bununla Birlikte şirketin önceki CTO'su Alex Atallah ise kurum içinde yeni bir role atanacak. Bu yeni rol zarfında Atallah, OpenSea'nin web3 ve NFT ekosisteminin geliştirilmesini yönetecek. 

Uzlaşma dahilinde Dharma uygulamasının kapatılacağını belirtelim. Şimdiye dek Dharma'da operasyon yapmaya alışık olan kullanıcıların ise bilgilerini taşımak için 1 ayı var. Dharma sitesine yerleştirdiği bir geri sayım elementi ile kullanıcıların bilgilerini taşımak için ne dek sürelerinin kaldığını gösteriyor. 

Dharma Labs faaliyet alanı

Ethereum üstünde çalışan Dharma cüzdanı ile kullanıcılar, banka hesaplarını cüzdana bağlayarak operasyon yapabiliyor. Kullanıcılar, satın alma ve token değiş tokuşunun ötesinde DeFi ekosisteminin diğer elementlerinden de faydalanabiliyor. 

OpenSea paylaştığı blog yazsında Dharma satın almasının 2022'deki 4 önceliğini de kapsadığını açıkladı. OpenSea'nin söz ettiği öncelikler gelişen topluluğun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ürün geliştirme süreçlerini  hız yapmak, emniyet ve güvenilirlik çabalarını genişletmek, NFT ve web3 ekosistemine manalı yatırımlar yapmak ve ekibi kaydadeğer biçimde büyütmek olarak öne çıkıyor. 

Ocak başında 300 milyon dolar yatırım bölge OpeanSea'nin 13.3 milyar dolara değerlemeye ulaştığını hatırlatmakta avantaj var. Şirketin paylaştığı 2022 hedefleri,  aldığı finansmanı yeni yatırımlarda kullanacağının da göstergesi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/19/opensea-dharma