Seaport Protokolü ile OpenSea platformunun nasıl değişeceğini sizlere daha önce aktarmıştık. OpenSea'nin Seport  Protokolü'ne geçişiyle gaz ücretleri yüzde 35 düşerken, montaj ücretleri ortadan kalkıyor. Hem platform, böylece çok yeniliği hızlı bir şekilde yayına alabilme kabiliyeti. kazanıyor. Bu kapsamda OpenSea, dün Featured Tab isimli yeni bir özelliğini daha duyurdu

Öne Çıkanlar Sekmesi olarak çevirebileceğimiz Featured Tab doğruca koleksiyonunuzda ön plana içeri almamak istediğiniz NFT'leri öbür bir alanda sergileyebiliyorsunuz. Böylece profilinize bakanların bir sürü NFT aralarında kaybolmasının önüne geçebiliyorsunuz. 

Customize your OpenSea Profile with your favorite pieces and create groups to display your NFTs in categories.

From your OpenSea profile, go to Settings -> Featured Items -> Create Section pic.twitter.com/s8wKl5sfaa

— OpenSea (@opensea) June 17, 2022

Featured Tab Nasıl kullanılıyor? 

Koleksiyonunuzda daha pozitif alaka görmesini istediğiniz 10'a dek NFT'yi seçerek "Öne Çıkanlar Sekmesi" oluşturabiliyorsunuz. Bunun için ayarlardan "Featured Items" bölümüne gitmeniz ve sekme yarat seçeneğine basmanız gerekiyor.

Ayrıca birden artı "Öne Çıkanlar Sekmesi" oluşturmanız da mümkün. Bu özellikten faydalandığınızda profile girince en başa koyduğunuz ile açılıyor.

Öne çıkarılanlar sekmesi ayrıca içerik üreticilerin keza de ikincil satışlara odaklanan kullanıcıların en sevdiği özelliklerden biri olabilir. Koleksiyonerlerin dikkatini daha basit çekmeyi sağlayan bu özellik, platformun yayınladığı yeni özelliklerden sadece biri. 

Şirket yakın zamanda yayına almayı planladığı özellikler aralarında toplu listelemeler ve gerçek zamanlı içerik üretici ücretleri yer alıyor. OpenSea'nin Seport Protokolü'nü kullanan birincil NFT pazar yerlerinden biri olması, kısa sürede pazardaki gücünü katlaması için en ideal ortamı yaratıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/19/opensea-profillerine-one-cikanlar-sekmesi-eklendi