Erken safha yatırım fonu Foundation Capital, 500 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu. Dokuzuncu fonunu 350 milyon dolarla kapatan Foundation Capital, 3 yılın ardından onuncu fonu ile karşımızda.

Şirketin yeni fon ile birlikte yeni bir yapılanmaya gittiğini de ekleyelim. Şimdiye kadar 3 genel karşılıklı ile ilerleyen yatırım firması, ortak sayısını 6'ya çıkardı. Bu adımla 2 yatırımcısını terfi ettirerek genel ortağa dönüştüren Foundation Capital, eski kurucusu Angus Davis'i de baştan ekibe kattı. 

Ekipteki değişimin ve fon miktarındaki artışın en büyük sebebi ise kurumun son dönemde yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaya başlaması. Foundation Capital, OpenSea ve Solana'ya yaptığı yatırımlar ile web3 devriminin kilit yatırımcılarından biri haline geldi. İlginç olan nokta ise büyüklüğüne ve önemine karşın ve hatta 2018'de yatırım yapmasına karşın Foundation Capital internet sitesinde OpenSea'nin logosunu eklememiş durumda.

Özellikle OpenSea'nin değerlemesinin 13.3 milyar dolara ulaşması, Foundation'ın blockchain platformu Solana'nın birincil yatırımcılarından biri olması yatırımcıların ilgisini Foundation Capital'e yöneltmesini sağladı. giderken şirketin yatırım yaptığı data yönetim sağlayıcısı Cohesty'nin değerlemesi ise 3.7 milyar dolara ulaştı. Cohesty 5 milyar ile 10 milyar dolar arasında değerlemeye varmak üzere yatırım arayışlarını devam ettiriyor. 

Yatırım şirketinin başarısını erken yatırımlar ile ilişkilendirmek muhtemel. Şirket, ürünlerini ortaya çıkarmış, ekibini genişletmiş girişimlerden ziyade, az önce şirket kurmamış tecrübeli iş insanlarına yatırım yapmayı seçim ediyor. 

ABD'de yatırım şirketlerinin çeşitliliği artarken, girişimlere tohum ve A Serisinde yapılan yatırım miktarları, işin başındaki girişimlerin deha değerlemesini göklere çıkarıyor. Foundation Capital, olur ya de bu nedenle demin şirketleşmemiş bireylere yöneliyor. 

Foundation Capital'in Sektörde 27 yılını doldurduğunu ekleyelim. Toplamda 653 yatırımı bulunan şirket, 162 yatırım turunda liderliği üstlendi. Exit sayısı ise 153'e ulaştı. Foundation Capital'in exitleri arasında Uber, Doma ve Netflix gibi günümüzün tanınmış teknoloji şirketleri yer alıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/21/foundation-capital-500-milyon-dolar-fon