NFT denildiğinde akla ilk gelen platformlardan olan OpenSea'den sizlere geçtiğimiz dönemlerde bahsetmiştik. NFT dünyasının en popüler alışveriş platformları aralarında yer alan OpenSea, geçtiğimiz günlerde büyük bir skandala karıştı.

Ortaya meydana çıkan iddialara kadar OpenSea'de Head of Product olarak atama yapan Nate Chastain, şirket içi bilgilerden yararlanarak NFT alım satımı yapıyordu. İddialara kadar Nate Chastain, demin halka açık olmayan ve ilerleyen dönemde OpenSea'nin anasayfasında yer alacağını bildiği NFT'leri satın alıyordu.

Kısacası Nate Chastain, NFT'leri hemen şimdi listelenmeden önce satın alıp listelendikten daha sonra ise yüksek fiyatlardan satarak kar elde ediyor ve bunu yapabilmek için de şirket içi bilgileri kullanıyor. Bu iddiaların ortaya çıkmasından sonra dün bir tanımlama paylaşan OpenSea, durumu kabul ederek bir iç soruşturma başlattığını duyurdu.

Yaptığı açıklamalarda çalışanlarından birinin, halka açık olarak ortaya çıkmadan önce ön sayfasında gösterileceğini bildikleri ürünleri satın aldığını öğrendiklerini paylaşan OpenSea, harika derecede düş kırıklığına uğradıklarını da paylaştı.

Kısa süre önce Andreessen Horowitz'den 100 milyon dolar B serisi yatırımı alan OpenSea'nin değerlemesi ise 1,5 milyar dolara ulaşmıştı. Laf konusu skandalın yaşanmasının arkasında OpenSea'nin nasıl bir yol izleyeceğini ise zaman gösterecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/16/opensea-yoneticisinin-sirket-ici-bilgilerle-islem-yaptigini-kabul-etti