Son dönemin en popüler araçlarından ChatGPT, bundan böyle Opera tarayıcısının kenar çubuğunda da oturmuş bir şekilde bulunacak. Opera, ChatGPT entegrasyonu ile uzun içeriklerin ve web sayfalarının özetlenmesini sağlayacak.

Opera tarafından paylaşılan videoya göre adres çubuğunun sağındaki "shorten" (kısalt) butona tıklayarak özellik etkinleştirilebilecek. sonradan soldan çıkacak kenar çubuğu ile kısalmış içeriği görüntülemek mümkün olacak.

Opera'da pazarlama ve iletişimden sorumluluk sahibi başkan yardımcısı Jan Standel, özelliğin şu an herkese açık olmadığını, ama kısa bir süre sonra tarayıcılarda aktif olacağını söyledi. Paylaşılanlara göre Opera, içeriklere göz atma deneyimini artıran öteki yapay zeka destekli özellikleri üzerinde çalışıyor ve kenar çubuğuna yapay zeka tarafından üretilen popüler içerik hizmetleri eklemeyi planlıyor. Bu planların ne zaman gerçeğe döneceği ise henüz belirli yok. 

ChatGPT'yi tarayıcısına entegre eden tek şirket Opera yok. Geçtiğimiz hafta Microsoft da OpenAI ile güçlendirilen tamir edilmiş Bing'i ve Edge tarayıcısını duyurmuştu. Microsoft, OpenAI'ın GPT-4 modelini Bing'e entegre ederek arama motorunda ChatGPT sözde bir deneyime başlamış; kenar çubuğuna oturmuş, yeni suni akıl özelliklerine sahip Edge tarayıcısının yeni bir sürümünü de piyasaya sürmüştü. 

Google da yapay zeka arama botu Bard'ı da geçen haftanın başlarında tanıtmıştı. Hatta Bard, verdiği hatalı yanıt nedeniyle Alphabet hisselerinde düşüşe neden olmuştu. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/13/opera-kenar-cubuguna-chatgpt-destekli-bir-ozetleme-araci-ekliyor