İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun en önemli parçası olan Osman Gazi Köprüsü'nde son aşamaya gelindi. Köprü üzerindeki parçaların işçiler tarafından paslanmayı önleyici özel boya ile kaplanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına geçileceği bildirildi. Köprünün kısa sürede asfaltlanması ile birlikte Ramazan Bayramı'ndan önce trafiğe açılması planlanıyor. 252 metre yüksekliğe sahip dev ayakları ve 550 metre uzunluğundaki iki ayak arası açıklığı ile dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Osman Gazi Köprüsü, deniz seviyesinden 65 metre yükseklikte 3 gidiş, 3 geliş ve 1 hizmet şeridi ile trafiğe açılacak.

İstanbul'dan İzmir'e giden sürücülerin yaklaşık 60 dakikada geçtiği İzmit Körfezi geçişini 6 dakikaya indirecek olan Osman Gazi Köprüsü ve bağlantı yolları ile birlikte İstanbul-Bursa-İzmit Otoyolu projesinin büyük bir bölümü tamamlanmış olacak.

12 milyar lira harcandı

Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 94, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 87, Kemalpaşa-İzmir kesiminde ise yüzde 84 olmak üzere projenin tamamında yüzde 67 oranında fiziksel gerçekleşme sağlandı. Toplam 7 bin 918 personel, bin 634 iş makinesinin çalıştığı projede bugüne kadar kamulaştırmalar dahil 12 bin 911 milyar TL harcandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Başbakan Davutoğlu, İzmit Körfez Geçişi Son Tabliye Yerleştirme ve İstanbul-İzmir Otoyolu Yalova Altınova-Bursa Gemlik arasındaki bölümün açılış törenine katılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez Geçiş Köprüsü'nün adının 'Osman Gazi Köprüsü' olarak belirlendiğini açıklamıştı.

3. Köprü'de son kaynağı yapmışlardı

İki kıtayı üçüncü kez buluşturan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son tabliye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu ile beraberindeki heyet tarafından yerleştirilmişti.