Fair-code prensibiyle geliştirilen meslek akışı odaklı otomasyon platformu n8n.io, A serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. Felicis Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turu, şirketin aldığı yatırım miktarını 14 milyon dolara taşıdı.

Bu noktada n8n.io'nun Mart 2020'de tohum yatırımı aldığını hatırlatalım. 2020'nin mart ayından bu yanlamasına platformuna 130'dan artı yeni entegrasyon ekleyen teşebbüs, bu süreçte n8n.cloud'u da yayına aldı. n8n.io takriben 16 binden pozitif kişinin bulunduğu güçlü bir kullanıcı topluluğuna sahip. 

n8n.io İş akışı otomasyonu geliştirirken, iş akışınızdaki her element üstünde düzenlemeler yapmanızı ve koda dek inceleyebilmenizi sağlıyor. Şirketin yatırım sonrasındaki hedefleri ise alanının önde gelen yeteneklerini işe alarak ekibi büyütmek ve platforma yeni özellikler eklemek. 

Felicis Ventures kurucusu ve yönetici ortağı Aydınlatılmış Şenkut yaptığı açıklamada girişimin kurucu ortağı Jan Oberhauser'un planlarından bahsetti: 

Jan, n8n'in yeni cins açık iş akışı otomasyon çözümünü, birdenbire fazla sektörde büyümeye devamlı geliştirici topluluğuna getirmek için fantastik bir ivmeye sahip dinç bir takım kuruyor.

Geçen hafta birincil aşama yatırımcılarının 2000'nin üzerinde bir çarpanla çıktığı UiPath'in halka arzı ile yeniden gündeme taşınan Robotik Işlem Otomasyonu ve otomasyon platformları, yakın gelecekte daha fazla karşımıza çıkacak. Gartner'a kadar 2021 yılında Robotik Işlem Otomasyonu (RPA) yazılımlarının elde ettiği gelir küresel olarak 2 milyar dolara ulaşacak. Y Combinator'ın 2021 kış dönemi yatırımlarına baktığınızda da otomasyon teknolojilerine yoğun bir şekilde yatırım yapıldığını görüyoruz. Türkiye'deki RPA pazarında no-code / low-code prensibiyle platform geliştiren yerli girişimlerde ise Robomotion ve Kronnika öne çıkıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/26/otomasyon-platformu-n8n-io-felicis-ventures-liderliginde-12-milyon-dolar-yatirim-aldi