Google'ın kardeş kuruluşu Waymo'nun otonom tartı taşımada “test çalışmasına” başlattığını yazmıştık. Şirket yeni bir gelişmeyle karşımızda.... Otonom sürüş platformu Waymo Drive'ın teknolojisini ve ekibini büyütmek yönelik 2,5 milyar dolarlık bir yatırım turunun yaptığını duyurdu. Tura mevcut yatırımcılar Alphabet, Andreessen Horowitz, AutoNation, Canada Pension Plan Investment Board, Fidelity Management & Research Company, Magna International, Mubadala Investment Company, Perry Creek Capital, Silver Lake, T. Rowe Price katıldı. Associates, Inc., Temasek ve ek yatırımcı Tiger Global de bu turda yer alan isimler oldu. 

Bir taraftan şirketin idare kademelerinde yeni atamalar gerçekleşti. Şirketin kutuplaştırıcı bir figür olarak nitelendirilen CEO'su John Krafcik görevinden beş yıl sonra ayrıldı. Bu göreve Tekedra Mawakana ve Dmitri Dolgov getirilidi. Dolgov ve Mawakana yaptığı açıklamada, “Deneyim bize çok şey öğretti. Yapay zekada bütün ölçekli bir teknoloji oluşturmak gerçekte bir meydan okuma... Biz bu meydan okumayı seviyoruz" diye konuştu. 

Bu, şirketin birincil kez egemen olarak elde ettiği yatırım yok. Geçen yılın başında Waymo, Silver Lake, Canada Pension Plan Investment Board ve Mubadala Investment Company'nin liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 2,25 milyar dolar yatırım almıştı. Waymo bu yatırımı, geliştirdiği teknolojiyi yeni lokasyonlara götürmek için kullanacağını açıklamış. Ayrıca Mountain View, California ve Phoenix gibi bölgelerdeki faaliyetleri artmak için kullanılacağını ifade etmişti. Burada kayda değer noktayı gözden kaçırmamak gerekiyor. Geçen seneki yatırımcı listesine bakıldığında şirketin yeni yatırım tur için birçoğunun geri döndüğü anlaşılıyor.  

Son aylarda araçlar için kaçırılan son teslim tarihleri, beklentilerin bu konuda azalmasına niçin olmuştu. ve şirketler finansman arayışına girmişti. Hatta ABD'li sürücüsüz araç şirketi Cruise, en büyük hissedarı General Motors (GM) ile yıl başında tanıttığı Origin serisinden  otomobillerin üretimini tamamlamak için 5 milyar dolarlık kredi anlaşması yapmıştı. Şirketin CEO'su Dan Ammann kendi bloğunda bu rakamın 10 milyar doların üstüne çıkaracağını açıklamıştı. Dolayısıyla bu yatırım hem sektör keza de şirket için oldukça kayda değer. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/17/otonom-arac-platformu-waymo-yeni-yatirim-turunda-2-5-milyar-dolar-topladi