Otomotiv dünyasının geleceği olarak görülen otonom sürüş teknolojilerine odaklanan girişimler yatırımlar almaya devam ediyor. Otonom sürüş teknolojileri üstünde çalışan yerli bir teşebbüs olarak karşımıza meydana çıkan Leo Drive, tohum yatırım aldığını duyurdu.

Leo Drive kadar aktarılan bilgilere göre girişimin tohum yatırımı, Japonya merkezli otomotiv şirketi TIER IV'dan geldi. Leo Drive ve TIER IV arasında yapılan yatırım anlaşmasının parasal detayları ile ilgili herhangi bir veri paylaşılmadığını da ekleyelim.

Edindiğimiz bilgilere kadar Leo Drive ve TIER IV uzun zamandır iş birliği içinde çalışıyor. Gerçekleşen yatırımla birlikte iki firma arasındaki iş birliği bir sonraki seviyeye de taşınmış oldu. Otonom sürüş teknolojileri özelinde hem yazılım keza de teçhizat çözümleri üreten Leo Drive, 2015 yılında Armağan Arslan kadar İstanbul'da kuruldu. 

Leo Drive'ın sunduğu çözümler aralarında entegrasyon (CAD) ve simülasyon kullanımı (Low-Poly) için araç 3B model üretiminin gerçekleştirilmesi, sensörlerin görüş açısı hesaplaması için LiDAR nokta bulutu simülasyonunun yapılması, âmâ nokta tespiti için kamera konumlandırması ve lens seçiminin yapılması ve bakış açıları göz önünde bulundurularak radar montaj yerleştirilmesi de yer alıyor.

Leo Drive göre aktarılan bilgilere göre alınan tohum yatırım, şirketin gelecek projeler için bant genişliğini çoğaltmak, proje geliştirme ekibini büyütmek ve mahsul ekibi oluşturmak için kullanılacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/20/otonom-surus-teknolojilerine-odaklanan-yerli-girisim-leo-drive-tohum-yatirim-aldi