Kısa bir zaman önce merkezini Birleşik Krallık'a taşıyan, otonom teslimat robotları geliştiren yerli girişim Delivers.ai, şirketin kurucusu ve CEO'su Ali Kutay Yaralı'nın paylaşımına tarafından Ford Otosan'ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure'dan yatırım aldı. Yatırımın miktarı açıklanmamış olsa da Yaralı, alınan yatırımı şirketin büyümesini hızlandırmak için kullanacaklarını söyledi. 

Ali Kutay Yaralı ve Oral Yiğitkuş tarafından kurulan Delivers.ai, elektrikli otonom robotlar ile yemek ve market alışverişlerinin temassız olarak teslimatını gerçekleştiriyor. Şirket, otonom robotik araç ağı ile online yemek yemek siparişi platformlarına, marketlere ve restoranlara hizmet vererek yerel teslimatın daha süratli, hijyenik, zeki, risksiz ve yerinde maliyetli olmasını hedefliyor.

Delivers.ai, Yemeksepeti'nin telimat robotu YEBO'ların geliştirilmesinde şirketle iş birliği yapmıştı. 2020'nin Ekim ayında tohum öncesi aşamada 20 milyon TL değerleme ile birincil yatırımını bölge Delivers.ai, geçtiğimiz yıl de Startupfon, Kalyon Venture Capital, İTK Ventures ve Emre Tok'tan yatırım almıştı.

Driventure ise Ford Otosan kadar 2021 yılında hayata geçirildi. Şirket, bilhassa mobilite, bağlanabilirlik, otonom teknolojiler ve elektrikli araçlar konusunda incelemeler yapan girişimlere yatırım yapıyor. Şirketin önceki yatırımları aralarında Optiyol ve Bluedot girişimleri bulunuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/31/otonom-teslimat-robotlari-gelistiren-delivers-ai-ford-otosan-in-kurumsal-girisim-sermaye-sirketi-driventure-dan-yatirim-aldi