Video oyunları, takriben 45 yıldır hayatımızda bulunuyor. Oyun teknolojisinin gelişmesiyle birlikte hikaye yapıları ve karakterlerin şekillenmesi de aynı oranda gelişim gösterdi. Söz konusu gelişim oyun dünyasında birbirinden farklı karakterleri kazandırdı. Söz konusu bu karakterler oyun evrenine yaptıkları kahramanlıklarla ve karizmalarıyla yön verdi. Ancak bir de hikayeleri şekillendiren, kahramanların karşılarındaki varlıklarıyla daha güzel bir tecrübe sunan kötü karakterler var. Biz de sizler için oyun dünyasındaki en fena karakterleri dosyasını derledik.

Steam Deck, 60 FPS oyun oynatacak mı?

İşte oyun dünyasının en fena karakterleri

 

M. Bison

Ünlü dövüş oyunu Street Fighter’ın ikonik karakterlerinden olan M. Bison, oyunun yayınlandığı bölgelere tarafından öbür isimlerle anılıyordu. Serinin en zalim karakterleri arasında kendine yer bulan fena adamımızın sahip olduğu enerji kaynağı, damarlarında dolaşan psişik güçlerden geliyordu.

oyun-dunyasinin-en-kotu-karakterleri (4)

 

Vaas Montegro

Far Cry serisi bizlere kötü adam tanımını oldukça güzel bir şekilde yapıyor. Ama bu kötü adamlarda olan Vaas, bugün bile Far Cry denildiğinde akla gelen birincil karakter olmanının onurunu yaşıyor. Better Call Saul’dan da tanıdığımız Michael Mando’nun seslendirdiği Vaas, psikopat yapısı ve manipülasyon yeteneği ile oyuncuların aklına kazındı.

 

Vladimir Makarov

Modern Warfare 2’deki ünlü havalimanı göreviyle ne kadar ileri gidebileceğine şahit olduğumuz Vladimir Makarov, Modern Warfare serinin nihai fena adamı olarak karşımıza çıkıyor. İlk başlarda Zakhaev’in adamı olan ancak onun ölümüyle ipleri eline bölge Makarov, 3. Dünya Savaşı’nın kilit isimlerindendi. Oyun dünyanın bu fena karakterinin sonu da, yaptığı işler gibi görkemli oldu.

Imran Zakhaev

Call of Duty 4: Modern Warfare ile karşımıza meydana çıkan Inram Zakhaev, orijinal üçlemedeki olayların arkasındaki başlıca ad. Hikayede 3. Dünya Savaşı’na sebep olacak olayların temelini attı ve ölümünden sonradan bile etkisini hissettirdi. Karakter keza ayrı bir stüdyo göre yapılan Black Ops: Cold War’da da kendisine yer buldu.

 

Joker

Her ne kadar çizgi romanlarla hayatımıza girse de Joker, video oyunlarındaki en fena karakterler listesinde kendine yer buluyor. Bilhassa Arkham serisi ve Mark Hamill’in efsane seslendirmesiyle kişilik bambaşka bir seviyeye çıktı. Batman’in baş düşmanı, ilerleyen yıllarda da video oyunlarındaki varlığını sürdürecek gibi görünüyor.

 

Pyramid Head

Silent Hill oyunları ürkütücü canavarlarla doludur. Fakat Silent Hill 2’de karşımıza çıkan Pyramid Head, serinin en fazla ikonik hale gelen karakter. Oyuncunun karakterinin suçluluğunu ve acısını sembolize etmeyi amaçlayan şahsiyet, tek bir sözcük konuşmadan acımasız bir şekilde sizi peşine düşüp takip edebiliyor.

oyun-dunyasinin-en-kotu-karakterleri

 

Dutch van der Linde

Red Dead Redemption’ın ilk oyununun belli başlı kötüsü, ikinci oyunun da kayda değer karakterlerinden olan Linde, seriyi yaklaşık olarak kimsesiz sırtlamayı bildi. Ölümünden önce yaptığı monolog ise, oyun tarihinde ayrı bir öneme sahip.

oyun-dunyasinin-en-kotu-karakterleri

 

Frank Tenpenny

GTA San Andreas’ın kötü ve yoldan çıkmış polisi Frank Tenpenny, suç şebekelerine para sızdırmaktan, belli başlı karakter Carl Johnson’ı pis işlerde kullanmaya değin her türlü faaliyeti gerçekleştirdi. Ünlü aktör Samuel L. Jackson tarafından seslendirilen karakter, oyunlardaki fena polis tiplemesinin en büyük örneklerinden.

oyun-dunyasinin-en-kotu-karakterleri

 

Shang Tsung

Efsane dövüş oyunu serisi Mortal Kombat’ın birincil günlerinden beri var olan Shang Tsung, birincil oyunun belli başlı kötüsü ve boss savaşıydı. Başlıca olarak diğer karakterlere dönüşebilmesi ve yendiği savaşçıların ruhlarını özümsemesiyle tanınan karakter, çoğunlukla Outworld imparatoru Shao Khan’ın sağ kolu ve Liu Kang’in baş düşmanı olarak tanım edilir.

oyun-dunyasinin-en-kotu-karakterleri

 

Alma Wade

F.E.A.R.’ın kilit figürlerinden Alma Wade, bununla birlikte serinin asıl kötüsüydü. Armacham Technology Corporation’ın bir dizi insanlık dışı deneylerine maruz kalmasıyla bir dizi psişik zor şampiyon Wade, güçlerini intikam olmak nedeniyle kullandı.

oyun-dunyasinin-en-kotu-karakterleri

 

Darth Revan

Star Wars: The Knights of the Old Republic’in önemli karakterlerinden Darth Revan, evrenden asgari Darth Vader değin büyük bir öneme sahip. KOTOR 2’deki karakterimiz Exile’ın hocası Keira (Darth Traya) göre eğitilen karakter, ilk başlarda bir Jedi olsa, da daha sonra gücün karanlık tarafına geçiş yaptı.

oyun-dunyasinin-en-kotu-karakterleri


Listede olmayan oysa sizin aklınızda kalan fena karakterler hangileri? Yorumlara yazmayı unutmayın.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/oyun-dunyasinin-en-kotu-karakterleri