Oyun içerikleri ve varlıklarına odaklanan suni akıl platformu Scenario, 6 milyon dolar tohum yatırımı aldı. Play Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Anorak Ventures, Founders, Inc., The VR Fund, Oculus kurucu ortağı Brendan Iribe, Twitch kurucusu Justin Kan ve Hugging Face kurucuları Clem Delangue ile Julien Chaumont katıldı. Teşebbüs, yatırımı, geliştirici ve mahsul takımlarını genişletmek için kullanmayı planlıyor. 

Girişimin faaliyet alanı 

Emmanuel de Maistre ve Hervé Nivon kadar kurulan Scenario şu an için 8 kişilik bir ekiple faaliyetlerini sürdürüyor. İkili Scenario'yu hayata dinmek için OpenAI'ın DALL-E ürünününden ilham aldığını belirtiyor.

Hatırlarsanız, bu hafta gerçekleşen Blockchain Talks'ta Paribu Ventures direktörü Utku Dördüncü "Oyun bizim inandığımız bir kullanım alanı" diyerek, Web3 oyunlarının geniş kullanıcı kitlelerine ulaşmakta kayda değer rol üstleneceğini aktarmıştı. Benzer bir şekilde Emmanuel de Maistre ve Hervé Nivon da, üretimsel (generative) sanatın yüksek yatırım getirisi ve kısa vadede kar sunması için oyunun önemli bir dilekçe alanı olacağına inanıyor.

Scenario, sanatçıların ve oyun geliştiricilerinin oyun ortamında kullanılabilecek özel ürün ve modeller üretmesini sağlıyor. Oyuna özel ürün ve modeller üretmenin ötesinde kullanıcılar, kendi oyunlarının stiline göre eğitebilecekleri kendi suni akıl destekli görsel üretim aracını da ortaya koyabiliyor. 

Scenario'nun, Web ve mobil sürümlerinin yanı sıra üstelik API'sı bulunuyor. Scenario ile kullanıcılar, bir video oyunu ya da proje için karakterleri, oyun içi varlıkları, çevreleri veya öteki varlıkları betimlemek namına görsel setleri yükleyebiliyor. Scenario'nun yapay zeka motoru, bu görseller üzerinden cihaz öğrenimin tamamlayarak, görsellerin grafik stillerine düzen sağlıyor. Ardındaki metin tabanlı betimlemeler ile oyunlar, oyun prototipleri veya oyun pazarlama materyalleri için yeni varlıklar üretmeye başlıyor. 

I recently tested https://t.co/5JOwyyHjZL and was impressed by its potential. I see many possibilities and I am excited to follow the development of the project.
Image created with @Scenario_gg @D_ID_
Lahza interview with a girl in a post-apocalyptic world.#ai pic.twitter.com/1BObTylcEZ

— Rodrigo (@rodrigon) January 15, 2023

Sırası Gelmişken geliştirici veya sanatçıların suni akıl platformlarına veri yükleyerek görsel oluşturması, tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bir grup sanatçının, suni zeka şirketleri Stability AI, Midjourney ve DeviantArt'a karşı dava açtığını sizlere aktarmıştık. Davanın gerçekçesi olarak Digital Millennium Copyright Act yasasının ihlal edilmesi gösterildi.

Şirket, bu sorunu ortadan kaldırmak için Scenario'nun hüküm ve koşullarının, şirketin platformundaki şahısların yalnızca sahip oldukları verileri ya da açık kaynak alternatiflerini kullanmalarını gerektirdiğini belirtiyor. Kişilerin sahip oldukları veriler ise satın aldıkları veya kullanma hakkı bahşedilen veriler olarak tanımlanmakta. 

aynı zamanda şirket, müşterilerin ürettiği oluşturucular ya da platformda oluşturulan görüntüler üstünde iyelik iddiasında bulunmuyor. Bu Nedenle ticari marka ve sakıncalı içerik kararları kullanıcıların kendisine kalıyor. Girişimin rakipleri arasında Poly, Hotpot ve Pixela.ai yer alıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/20/oyun-odakli-yapay-zeka-platformu-scenario-6-milyon-dolar-yatirim-aldi