Teknoloji dünyasının en fazla yatırım toplayan alanlarından biri haline gelen oyun girişimleri, yatırımlar almaya devam ediyor. Egemen bir oyun stüdyosu olarak karşımıza meydana çıkan Theorycraft Games, B serisi yatırım turunda yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Theorycraft Games tarafından aktarılan bilgilere kadar girişim, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Theorycraft Games'in 50 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, oyun odağında yaptığı yatırımlar ile ön plana çıkan Makers Fund liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Makers Fund'ın haricinde ise NEA ve a16z de katıldı. Alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Theorycraft Games'in bugüne dek aldığı toplam yatırım ise 87,5 milyon dolara ulaştı. Şu lahza için birincil oyunu üstünde çalışan Theorycraft Games, alınan 50 milyon dolarlık yatırımı oyunun geliştirme sürecini hız yapmak ve ekibini büyütmek için kullanacak.

2020 yılında Areeb Pirani, Joe Tung ve Michael Evans tarafından Los Angeles'ta kurulan Theorycraft Games, kod adı "Loki" olan bir oyun üstünde çalışıyor. Kurucu ekip göre aktarılan bilgilere kadar Loki, ekip olarak oynanabilecek rekabetçi bir serüven oyunu olacak.

Theorycraft Games'in kurucu ekibinde yer alan isimlerin daha önce League of Legends, Valorant, Destiny, Halo, Overwatch, DotA 2 ve Team Fortress 2 gibi önemli yapımlar yer aldıklarını da ekleyelim. Kısacası Loki kod isimli oyunun da League of Legends, Valorant ve Destiny gibi online bir deneyim sunması da sürpriz olmayacaktır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/23/bagimsiz-oyun-studyosu-theorycraft-games-50-milyon-dolar-yatirim-aldi