İnsan Kaynakları Dünyası'nın nabzını tutan New HR Summit 2021 etkinliğimiz bütün hızıyla başladı. Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası genel müdür yardımcısı Ozan Gürsoy, "Yeteneği " isimli sunumu ile insan kaynakları özelinde manâlı bilgiler paylaştı. 

İK'nın yalnızca gündeminin yok jargonunun da değiştiğini dile getiren Ozan Gürsoy, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşmenin İK'yı da değiştirdiğini paylaştı. Dönüşümü daima birlikte tüm paydaşlarla sağlamamız gerektiğini belirten Gürsoy, asıl cevaplanması gereken sorunun insanların dönüşmeye hevesli olup olmaması olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu dönüşümün ortak bir mutabakat ile olması gerektiğini savunan Gürsoy, İş Bankası'nın dijitalleşme çalışmaları ile ilgili de ayrıntı paylaştı. Gürsoy, İş Bankası'nın çevik alıştırma modeline geçtiğini, suni akıl üstünde çalıştığını ve üniversiteler ile meslek birlikleri yaptığını belirtti.

Gürsoy, suni zeka çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamalarda teknolojiyi insanın yerine değil yanında konumlandırdıklarını da sözlerine ekledi.

Pandemide iş sürekliliğini karşılamak namına öbür yöntemler geliştirdiklerini de belirten Gürsoy, pandemi sürecinde uzak çalışma, corona bildirim hattı, pandemi ödeneği, yemek çeki uygulaması, psikolojik yardım eğitimleri, çalışan iletişim platformu ve programları ve online gezi ve atölyeler düzenlediklerini de paylaştı.

İş Bankası'nın yalnızca antre seviyesi pozisyonlar için işe alım yaptığını hatırlatan Gürsoy, böylece çalışanlarının İş Bankası içinde 30-40 yıllık çalışan yolculuklarını sahip olduklarını da paylaştı. Çalışan yolculuğunun da eskiye oranla değiştiğini de belirten Gürsoy, kabiliyet kazanımının işe alımdan önce başladığını da sözlerine ekledi.

İşe alım öncesi işe alım pazarlaması ile birlikte İş Bankası'nda çalışmanın ne seslenmek olduğunu bütün adaylara detaylı bir şekilde aktardıklarını paylaşan Gürsoy, aday yolculuğunun farkındalık, ilgi, özlem, kullanım, seçme ve işe alım gibi süreçlere sahip olduğunu da belirtti.

Veri analitiği programlarına 4 bini aşkın uygulama aldıklarını da paylaşan Gürsoy, fırsat eşitliği verildiğinde insanların da dönüşmeye hevesli olduklarını paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/22/ozan-gursoy-teknolojiyi-insanin-yerine-degil-yanina-konumlandiriyoruz