İstanbul Teknoloji Girişimleri A.Ş. göre hayata geçirilen ve özel dersler için pazar yeri olarak hizmet veren DersimiX, girişimden edindiğimiz bilgilere göre Hemra Ashyrov ve Mekan Yusupov'dan 20 milyon TL değer biçme ile 3 milyon TL yatırım aldı. 

İstanbul Teknoloji Girişimleri A.Ş., Student Hub, Global Young Scholars, DersimiX markaları ile öğrenci odaklı teknolojiler ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. Şirket, bu markalar ile birlikte hareket edecek, hemen şimdi yayına geçmeyen ama 6 ay içinde geçecek birkaç markası daha olacağını belirtiyor ve bu yazılımlar bütünü içerisinde öğrencilere karşın 360 derece hizmet veren platformlar oluşturmayı planlıyor. Şirketin amacı, metaverse bir gelecekte eğitimi destekleyici platformlar üretmek olarak açıklanıyor.

DersimiX projesinin yazılımına Ekim 2020'de başlandığını ve projenin Nisan 2021'de canlıya alındığını belirtelim. Ertuğrul Gerdan ve Emre Coşkun tarafından kurulan DersimiX, özel ders ürününü hem hizmet veren keza de hizmet alan için bir pazar yerine dönüştürüyor. Böylece aramadan satın almaya, derslerin oluşundan ders sonrası değerlendirmeye dek her şey tek platformda çözülebiliyor.

DersimiX'i kullanmak için yapılması gereken de oldukça kolay. Alıcı tarafında öğrenci veya veli, hizmet veren tarafında ise hoca bedava üyelik açıyor. Üyelik oluşturan öğretmen özgeçmiş profilini oluşturuyor, verebileceği dersleri sistem üzerinden tanımlıyor ve her ders için kendi istediği ücreti yazıyor. Sistem öğretmenin yazdığı rakama yüzde 12 komisyon koyarak müşterinin göreceği sayfada listeliyor. Dersler paket olarak satılıyor. Ders satın alan veli ya da öğrenci için birincil ders eğitim koçları göre planlanıyor ve derslere başlanıyor.

İlk ders sonrası tüm dersleri hoca ve öğrenci kendi arasında sistem üzerinden planlayıp ilerleyebiliyor. Yapılan her ders sonrası öğrenciye dersi değerlendirme ve onaylama ekranı düşüyor. Öğrenci hem dersi onaylıyor keza de öğretmeni değerlendiriyor. Böylece o derse ait vergi öğretmenin hesabına PayTR üzerinden ödeniyor. Bu şekilde dersler ilerliyor. Dersler ilerlerken öğrenciye ve aileye bedava koçluk hizmeti de sunuluyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/25/ozel-dersler-icin-pazar-yeri-dersimix-20-milyon-tl-degerleme-ile-3-milyon-tl-yatirim-aldi