Covid-19 salgınıyla özellikle paketlerin tüketicilere kapalı ve tehlikesiz bir şekilde teslimatını karşılamak epeyce önemli bir ayla geldi. Çünkü temasın azalması salgının seyri açısından kritik bir noktada... Buna paralel olarak online teslimat hizmeti veren şirketler bir adım daha öne çıktı. Bu şirketlerden biri de Paket Taxi, şirketin kurucu ortağı Raşit Dikte Süer, iki sene önceye değin günde yaklaşık 2 bin paket taşıdıklarını lakin şu an bu sayının 75 binin üstüne çıktığını belirtiyor. 

Paket Taxi, kurulduğundan beri 20 milyon adede yakın paket taşıdı. Mart ayından beri 3000'in üzerinde kurye ile çalışıyor. Türkiye'de 69 ilde hizmet veriyor. Şu an vasıta ile Hakkari Yüksekova'da servisi var. Şirketin hedefi, bu senin sonunda Türkiye'nin her ilinde hizmet etmek.

"Değerlememiz 1 milyar lirayı geçti"

2019'da Migros'tan yatırım alan Paket Taxi'nin yüzde 25'i Migros'a, yüzde 35'i ise öteki yatırımcılara satıldığını hatırlatan Raşit Süer, şirketteki en büyük payın hala kendisine ve ortağı Serkan Can'a ait olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Ben ara gaye olarak 1 milyar lirayı Türkon diye adlandırıyorum. Şu anki mali performansımıza bakınca değerlememizin Türkon'u geçtiğimizi görüyoruz."

Süer, "Pandemide açılıp kapanan restoranlar, uykusuz geceler, değişen alıştırma saatleri, dalgalanan kurye talepleri ve bulunmayan motorsikletler gibi birçok konuda sıkıntı yaşadık. Bu dönemde, Paket Taxi ailesi olarak bize emanet edilen paketleri sahiplerine en kısa sürede teslim etmeye çalıştık. Stratejimiz değişmese de, ister istemez önceliklerimiz değişti. Girmeyi planladığımız bir takım kanallardaki rekabeti erteleyerek, var olduğumuz kanallarda hızlı büyümeye odaklandık" diyerek sektörde karşılaştıkları duruma karşı aldıkları tavrı özetliyor. 

Raşit Dikte Süer, pandeminin ve bunun getirdiği negatif koşulların en kısa sürede sona ermesini umut edenlerden.... Sektörün bu senenin nasıl şekilleneceği konusunda ise şöyle konuşuyor: "Sektörel olarak ise bana tarafından üç şey aynı anda olmaz: Hız, kalite ve ekonomi. Yiyecek kanalında evlere servise yeni giren oyuncular evlere servis maliyetini öğrenecekler ve ona tarafından ürünler geliştirecekler. Tedarikçiler ve buna paralel olarak tüketiciler süratli ve kaliteli sevkiyatın bedava olamayacağını anlayacaklar. E-ticaret tarafında ise yeni giren oyuncular için benzer şey geçerli olacak. Tedarikçiler, sevkiyata yerinde mahsul ve ambalajlama geliştirecekler ve buna göre fiyatlandıracaklar. Şirket olarak rekabet ettiğimiz kanallarda, her zamanki gibi en iyi hizmeti verip kendi müşterilerimizin ürünlerini en kısa zamanda ve en iyi durumda tüketiciler ile buluşturmaya devam edeceğiz."

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/11/paket-taxi-kuruldugundan-bu-yana-20-milyona-yakin-paket-tasidi