Pandeminin ilk başlarında takriben 166 milyon etkin kullanıcısı bulunan Twitter, 2021 yılının birincil çeyreğinde hemen hemen yüzde 20’lik artışla 199 milyon faal kullanıcıya ulaştı.

Geçen yıla kıyasla ABD dışında daha çabuk gelişen popüler sosyal medya uygulamasının, milletlerarası jurnal faal kullanıcı sayısı; 2020’nin ilk çeyreğinde 133 milyon iken son çeyreğinde yüzde 22’lik bir artışla 162 milyona yükseldi.

Çoğalma sadece kullanıcı sayısıyla kalmadı. Gelirini de arttıran şirketin 2021 yılı ilk çeyreğindeki geliri; bir önceki yıla tarafından yüzde 28 artışla 1.04 milyar dolar oldu. Net kazanç ise 68 milyon dolara yaklaştı. Bir yıl önce 8 milyon dolar zarara uğrayan Twitter için; epeyce önemli bir dönüm noktası oldu.

Twitter yaptığı açıklamada, 2020’de yaşadığı süratli artan kullanıcı sayısının, 2021’de hemen hemen böylece süratli artmayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Şirket, hissedarlara yazdığı mektupta, 2020’deki yükselişi “pandemiye tabi artma” olarak nitelendirdiğini söyledi. 2021 yılının geri kalanında kullanıcı yükselme oranlarının daha düşük olacağı ve asgari büyümenin; ise gelecek çeyrek için olacağı tahmin ediliyor.

Twitter ve TikTok’un Türkiye temsilcisi belli oldu

sosyal medya düzenlemesi zarfında Türkiye'ye delege atayacağını açıklayan popüler sosyal ağ Twitter, artık resmi olarak şirket haline geldi.

Twitter, Covid-19 aşıları için yeni bir adım attı

Twitter 27 Nisan 2021 günü yaptığı açıklamada, bu haftadan itibaren kullanıcılarının zaman çizelgelerinin; en üzerinde Covid-19 aşıları hakkında bilgiler içeren bir bildirim göreceklerini belirtti.

Bildirim, insanları bu aşıların güvenliği ve etkinliği hakkında ırk sağlığı uzmanlarından gelen bilgilere yönlendirecek. sosyal ağ şirketi konu ile ilgili paylaştığı bir tweet‘te “Covid-19 aşıları daha yaygın ülkü geldikçe, ülkenizdeki en son aşı bilgilerine erişmenizi istiyoruz” dedi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/pandemi-twittera-yaradi-kullanici-sayisi-artti
Yorumlar

Kategori Haberler