Kısa bir süre önce Türkiye'nin en büyük tahsilat sistemi şirketi Eçözüm Bilgi Teknolojileri AŞ'nin reşitlik hissesini bölge Param, kurulduğu günden bu yandan geçen 10 yılda geniş üye meslek yeri ağı ile 500 şirketin 500 bin çalışanına teşekkürüne arabuluculuk eden takdir ve ödüllendirme sistemi şirketi Momento ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Öbür alanlarda hizmetler veren FinTech şirketleri arasındaki iş birliklerinin hem ölçek ekonomilerinden yararlanarak maliyet avantajları yarattığını hem de inovasyon gücünü artırdığını ifade eden Param Kurucusu Belirlenmiş Can Yılmaz, “FinTech sektöründe pek çok prensip imza atarak sektöre liderlik ederken, enerjik ve sürdürülebilir bir yükselme de her zaman asıl hedefimiz oldu. Bu amaç doğrultusunda bir yandan ödeme hizmetleri alanında yenilikçi yaklaşımımız ve ürünlerimizle müşterilerimizin adeta tüm parasal ihtiyacını karşılarken, öteki yana ise satın almalarla gücümüze zor katmayı sürdürüyoruz. Türkiye'de alanının lider şirketi Momento'nun hissedarı olmaktan dolayı mutluyuz." dedi.

Param kurulduğu birincil günden bu yandan 17 banka, 8 kart markası ve 100'e yakın marka meslek birliğiyle 5 milyona yakın kart kullanıcısına ve toplam 20 milyar TL operasyon hacmine ulaştı. Şirketin yeni anlaşması ise ParamKart tarafındaki büyümeye manâlı katkılar sunacak. 

Momento Kurucusu Zeynep Dağlı Kastro, "“10 yılı aşkın süredir Türkiye'nin önde gelen firmalarına, portal ve ön ödemeli kartlar yoluyla dijital ödeme yöntemleri sunarak çalışanlarının, bayilerinin ve distribütörlerinin ödüllendirmesine öncülük ediyoruz. FinTech ekosistemine yeni bir niyet kazandırma arzusu ile yola çıkıp insanı odağımıza alırken; bu çerçevede yaratılan değeri tek bir paydaştan ziyade şirket, bayi, çalışan/kullanıcı, üye dükkan olmak üzere üçlü ve dörtlü zincirler ile sağlam temeller üstüne inşa ettik." dedi. 

Momento, 10 yılda aza meslek yeri sayısını 12 binin üstüne taşıdı. Momento'nun birlikte çalıştığı iş ortakları, çalışan memnuniyetinde yüzde 93 oranında bir galibiyet yakaladı; hem firmaların bayi satış performanslarında 2 katlık artışa arabuluculuk edildi. Zeynep Dağlı Kastro, bu ortaklık ile Momento ayrıcalıklarının daha fazla kullanıcıya ulaştırılacağını, Param'ın her geçen gün inovasyon ivmesini artırdığı parasal ürünlerini bütün paydaşlara sunabilmenin heyecanı içinde olduklarını da sözlerine ekledi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/03/param-takdir-ve-odullendirme-sirketi-momento-ya-ortak-oldu