Ünlü İngiliz müzik grubu The Beatles‘ın dört üyesinden biri olan 79 yaşındaki Paul McCartney, yıllar öncesine süre yolculuğuna çıkaran yeni klibinde deepfake teknolojisi ile karşımıza çıkıyor.

Facebook’tan deepfake videoları için büyük tedbir

Paul McCartney, deepfake ile Find My Way klibinde yer aldı

The Beatles grubunun üyesi Paul McCartney, fazla daha genç bir haliyle göründüğü klipte bir otel koridorunda yürürken ve dans ederken görülüyor. Klibin sonunda genç McCartney, kendisini şarkıcı Beck olarak uygulamak için yüzündeki maskeyi çıkarıyor. McCartney III Imagined adlı remix albümünde yer alan Find My Way şarkısı için bu klibin çekildiği ortaya çıktı.

Ünlü şarkıcıyı 30’lu yaşlarında gördüklerine oldukça hayran eden ve çoğu izleyiciyi hayrete düşüren bu video 1 günde 2 milyondan fazla izlendi.

Videonun aşağıda bulunan bir kullanıcı, McCartney’in 1966’da öldüğünü ve yerine bir benzerinin geçtiği iddialarına atıfta bulunarak “Paul öldü oysa ekibi bu konuda kafayı gıda.” biçiminde bir yorumda bulundu.

Bu iddia, grubun davulcusu Ringo Starr’ın McCartney’in 1966’da gerçekleşen bir otomobil kazasında hayatını kaybettiğini açıklamasıyla ortaya çıktı. Hatta İngiliz Kraliyet Ailesi bu iddialar üstüne soruşturma başlattı fakat 48 yıldır bu bahis hiç kimse göre yalanlanmadı.

Deepfake videoları insanları korkutuyor

Tıpkı Paul McCartney’de olduğu gibi daha önce deepfake videosu ortaya meydana çıkan ünlü aktör Tom Cruise da insanları dehşete düşürmüştü.

Belçikalı VFX uzmanı Chris Ume insanların haklı kaygılarına ilişkin de birkaç cümle sarf etmişti. Yaratıcı kurgucu, deepfake yöntemini Photoshop ile özdeşleştirdi. The Verge platformuna konuşan ad, “20 yıl önce ahali fotoğraf düzenlemenin ne olduğunu bilmiyorlardı ve derhal bunun bir sahtekarlık olduğunu derhal anlıyorlar,” diyerek korkulacak bir şey olmadığını ifade etti.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/paul-mccartneynin-deepfake-klibi-insanlari-dehsete-dusurdu