Alexis Fogel ve Kris Dąbrowski göre kurulan Stonly, A serisi yatırım turunda 22 milyon dolar yatırım aldı. Northzone liderliğinde gerçekleşen yatırıma şirketin mevcut yatırımcılarından Accel de katıldı. 

sırası gelmişken yatırım turuna kuvvetli melek yatırımcıların da ilgi gösterdiğini belirtelim. Miro CEO'su Andrey Kushing, Y Combinator ortağı Nicolas Dessaigne, Personio CPO'su Roman Schumacher ve Dashlane ex-CEO'su Emmanuel Schalit melek yatırımcılar aralarında yer aldı. 

Girişimin Etkinlik alanı 

Fransa merkezli Stonly, müşterileri ve çalışanları aktivasyon ve problem çözümüne yönlendirmek için interaktif rehberler hazılıyor. Teşebbüs, müşterilerin yeni araçlara çarçabuk adapte olması için şahane bir seçenek sunuyor. 

Aracın kullanım örneklerine baktığımızda "checklist"deri iletişim formlarına ve chatbotlara değin o kadar çok öbür başlık ile karşılaşıyoruz.  

2018'den bu yanlamasına pazarda faaliyet belirten girişim 2021'de 5 kat yükselme gösterdi. Telus, Univision, Backmarket, Gorgias, Mynd ve UCLA gibi meşhur kurumlar tarafından tercih edildiğini ekleyelim. 20 binden fazla müşteriye ulaşan Stonly'nin dikkatleri üstüne çektiği anlaşılır. 

Oysa Stonly'nin başarısı, pazarın olgunlaşmasıyla da ilişkili. Bu alanda faaliyet belirten girişimler arasında ScreenSteps, Scribe, Poka ve Dozuki'yi sayabiliriz. Dijitalleşmenin her geçen gün çoğalma göstermesi, bu tarz uygulamalar için kullanıcı tabanı artışını beraberinde getirirken, gelirlerini artışında da önemli rol oynuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/27/fransa-merkezli-stonly-22-milyon-dolar-yatirim-aldi