Geçen Kasım ayında ABD Arkansas'ta drone ile teslimatlara başlayan perakende devi Walmart, drone ile teslimat hizmetine altı eyalet daha ekledi. Şirket, Arizona, Arkansas, Florida, Teksas, Utah ve Virginia'da sene sonuna kadar 4 milyon haneye ulaşmayı hedefliyor. 

Şirket, gelecek yıldrone ile bir milyondan artı paket teslim etmeyi planladığını açıkladı. Teslimatların haftanın her günü sabahtan 8.00'den akşam 20.00'ye değin yapılacağını bildiren şirket, ürünlerin 30 dakika içinde müşterilere teslim edileceğini söyledi. Şimdilik 37 mağazada verilmesi planlanan hizmetin ücreti ise 3,99 dolar olacağı dile getirildi. 

Bilindiği üzere Covid-19 pandemisi sebebiyle alışveriş merkezleri ve mağazalar kapandı. Perakende sektörünü önemli ölçüde etkilendi.Bu dönemde sağlık ve hijyen endişeleri sebebiyle online ticaretin rolü arttı. Çoğu perakende şirketi alıcı ihtiyaçlarını karşılarken yenilikleri göz önünde tutmaya başladı. 

Walmart bu alanda dikkat çeken işler yapan şirketlerin başında geliyor. Şirket, geçen Eylül ayında Ford ve Ağzı Bozuk AI ile birlikte otonom araç teslimat hizmetini başlattığını duyurmuştu. ABD'nin üç şehri Miami, Austin ve Washington DC'de hizmet vermeye başlayacağı belirtilmişti. 

Rekabet kızışıyor

öte yandan Walmart, bu alanda Google ve Amazon gibi devlerle rekabet halinde. Hatta Mart ayında Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in drone ile teslimat servisi Wing, şu esas kadar toplamda 200 bin teslimat gerçekleştirdiğini duyurmuştu. 2021 yılının Ağustos ayında takriben 100 bin teslimat yapan Wing, kısa bir vakit içinde gerçekleştirdiği teslimat sayısını iki katına çıkarmayı da başarmış oldu.

ABD'nin Virginia eyaleti, Finlandiya ve Avustralya'da faal olarak hizmet veren Wing'in ana odağında ise Avustralya bulunuyor. Wing göre aktarılan bilgilere göre teşebbüs, yılın birincil iki ayında Avustralya'da 30 bini aşkın teslimat gerçekleştirdi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/26/perakende-devi-walmart-drone-ile-teslimat-hizmetine-alti-eyalete-daha-ekledi