Hiçbir donanıma tabi kalmadan bulut üzerinden oyun oynamak gittikçe yaygınlaşıyor. Bu alanda hizmet sunan Stadia, GeForce Now, XCloud ve PS Now gibi servisler yaygınlaşırken, rekabet de artıyor. Özellikle ülkemiz gibi donanıma erişimin kısıtlı olduğu yerlerde istek görebilen sektöre bir dev daha giriyor. ABD’li perakende devi Walmart, bulut oyunculuğu üzerinde çalışıyor

E-postada yer alan project storm taslağı

Epic Games‘in kurucu ortağı Mark Rein‘in e-postalarında Walmart hakkında cazibeli bir ayrıntı ortaya çıktı. Storm kod adlı bir proje geliştiren şirket, Nvidia ve Microsoft gibi devlerle rekabet etmeye hazırlanıyor. Gönderdiği e-postalarda Walmart’ın demosunu deneyimlediğini belirten Rein, sistemi “Ps4’te oyun oynamak gibi” sözleriyle tanımlıyor.

Storm, tıpatıp Nvidia’nın GeForce Now hizmeti gibi çalışıyor. Servise abone olan kullanıcılar, Steam, Epic ve Origin gibi platformlardaki oyunlarını Storm üzerinden oynayabiliyor. Böylelikle kullanıcılar her yerde bir satın alım yapmaksızın sistemin tadını çıkarabiliyor.

Walmart konuyla ilgili açıklama yapmayı reddederken, servisin ne vakit çıkacağı şimdilik gizemini koruyor. İddiaya göre şirket storm’u, tıpkı Epic Games‘e yaptıkları birkaç büyük geliştiriciye daha denetti. Bu geliştiricilerden olumlu dönüşler alan Walmar, ne eyvah ki pandemi döneminde projeyi askıya aldı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/perakende-devi-walmart-geforce-nowa-rakip-oluyor
Yorumlar