Perakendecilerin operasyonlarını düzene koymalarına ve böylece satışlarını artırmalarına olasılık tanıyan Brightpearl, Sage tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 33 milyon dolar yatırım aldı. Toplam miktarın 23 milyon dolarını ise Sage karşıladı. Yatırım turuna Cipio Partners, Notion Capital ve Verdane de katıldı. Sage, yatırım turundan daha sonra Brightpearl'ün yönetim kurulunda da yer alacak.

Brightpearl, tek bir platformda sipariş, envanter, finans, CRM ve satmak noktası (POS) işlevlerini taşıyan fazla kanallı bir perakende yönetim yazılımı çözümü olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin genel merkezleri Birleşmiş Krallık'ta Bristol ve ABD'de Austin, Teksas'ta bulunuyor. Şirketin keza Shopify, eBay ve Amazon gibi kuruluşlarla ortaklıkları mevcut ve platformuna katılan online işyeri sayısının 2020'nin son çeyreğinde yüzde 75 arttığı belirtiliyor.

Brightpearl ile ortaklığın, Sage'in bütünleyici, yüksek yükselme oranına sahip bulut tabanlı yazılım uygulamalarına yatırım yapma stratejisiyle istikrarlı olduğu açıklanıyor. Sage'ın operasyonlardan sorumluluk sahibi başkanı Lee Perkins, Brightpearl gibi yüksek büyüme potansiyeline sahip bir şirkete yatırım yaparak, müşterilerini artış ve rekabet konusunda desteklemeye kararlı olduklarını söylüyor. 

Brightpearl CEO'su Derek O'Carroll ise perakende müşterilerini daha da desteklemek ve Sage ve Brightpearl'ün İngiltere ve ABD'de sahip olduğu dinç varlığını süratli gitmek için Sage ile bu yeni ilişkiyi kurmaktan mutluluk duyduklarını belirtiyor. O'Carroll, Brightpearl'ün çözümünün, perakende süreçlerini otomatikleştirerek kayda değer faydalar sağladığını; böylece küresel satıcıların zamandan tasarruf edebildiğini açıklıyor.

Kaynak: webrazzi.com