Tesla, şirketin bir takım Model S sedan araçları için en fazla batarya voltajını azaltmak için yazılım güncellemesi yapmakla suçlanıyordu. Şirket, aleyhine açılan davayı çözmek için 1,5 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti.

Davacılar, 2019’da yayınlanan yazılım güncellemesinden dolayı araçlarının daha yavaş yük hızına sahip olduğunu ve yaklaşık 1743 vasıta için menzilin azaldığını bahis etmişti. Anlaşmanın sonucunda Tesla, olaydan etkilenen araç sahiplerinin tanesi 625 dolar ödemeyi kabul etti.

13 tonluk Tesla bataryasında korkutan yangın

Tesla, müşterilere pil onarımları da sağlayacak

Reuters‘in haberine kadar, mahkeme belgesinden çıkan sonuçta, “Bu miktar, geçici olarak düşünülen en fazla voltajın orantılı değerinin çoğu katıdır ve böylece Uzlaşma Grubu için mükemmel ve bereketli bir sonuca göze çarpan ediyor. Anlaşma karşılığında Uzlaşma Grubu, pillerin en fazla voltajını emen ve sonradan geri yükleyen yazılım güncellemeleriyle ilgili taleplerinden vazgeçecek” ifadeleri kullanıldı.

Tesla, pil kısıtlama iddiaları için tazminat ödeyecek

Tesla ödemeyi kabul etmenin yanı sıra, pil onarımı gerektiğinde garanti kapsamındaki otomobiller için pille ilgili tanı ve bildirimler sağlamayı da benimsemek durumunda kaldı.

Davacıların Tesla’dan ödemelerini nasıl alacakları konusu netlik kazanmış değil. Bir ABD alan duruşma yargıcı, önerilen anlaşmayla ilgili 9 Aralık’ta bir duruşma düzenleneceğini duyurdu. öte yandan ödeme, Tesla’nın müşterilerine vasıta akülerini kıstıkları için oluşturacağı ilk ödeme olmayacak. Geçtiğimiz Mayıs ayında şirket, sıkıntı hızlarını yavaşlattığı için Norveç’teki binlerce müşterisine toplamda 136 bin kron ödemeyi kabul etmişti.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/tesla-pil-kisitlama-iddialari-icin-tazminat-odeyecek