2020 yılının Ocak ayında Visa'nın API üreten fintech girişimi Plaid'i 5,3 milyar dolar karşılığında satın alacağını sizlere aktarmıştık. Bugün ise konu ile ilgili yeni bir haber karşımıza çıktı. Plaid'in resmi Twitter hesabından, Visa'nın ise bir basın bülteni ile duyurduğu yeni bilgilere göre söz konusu satın alma anlaşması iptal oldu. 

Today, we announced that we have decided to terminate the pending transaction with Visa, and will remain an independent company. With hundreds of millions of people now relying on fintech, making sure we can meet that demand deserves 100% of our attention.

— Plaid (@Plaid) January 12, 2021

Yaklaşık 1 yıl önce başlayan satın alma süreci ile ilgili ikinci haber geçtiğimiz Kasım ayında ortaya çıktı. ABD'nin Department of Justice birimi, söz konusu satın almanın tekelcilik yaratabileceğini belirterek satın alma işlemini durduruldu. 

5,3 milyar dolarlık satın alma işleminin ABD'nin Department of Justice birimi tarafından durdurulmasından yaklaşık 2 ay sonra Plaid ve Visa aldıkları ortak karar ile birlikte satın alma işlemini sonlandırdıklarını duyurdu. Plaid tarafından yapılan açıklamada Visa ile yapılacak olan satın alma işleminin durdurulduğu ve Plaid'in bağımsız bir şirket olarak yoluna devam edeceği paylaşıldı.

Plaid tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin 2020 yılında büyümeye devam ettiğini de ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre Plaid, 2020 yılında kullanıcılarına yüzde 60 oranında artırmış durumda. 2020 yılı ile birlikte Plaid'in toplam müşteri sayısı 4 bini aştı.

Visa ise paylaştığı açıklamada uzun vadede anlaşmayı gerçekleştirebileceklerini düşündüklerini fakat dava sürecenin karmaşık yapısı ve uzun sürecek olması nedeniyle satın alma anlaşmasını alınan ortak karar ile birlikte iptal ettiklerini duyurdu.a

Kaynak: webrazzi.com