Gelecek yıldan itibaren gerekli olacak olan özellik Google’a tarafından, insanları hangi verilerinin alındığı ve nerede kullanıldığı konusunda bilinçlendirecek. Böylelikle kullanım geliştiricilere de kısmet verildiğini ekleyen şirket, kullanıcılara izah etme yapmanın ve rızasını almanın en kolay yolunun bu olduğunu belirtti.

Yeni güvenlik bilgilendirmesi devreye girdikten sonra geliştiriciler, kullanıcılara verilerin şifrelenme durumu, bilgi takibinin kapatılabilir olup olmadığını, ve çocuklara yönelik güvenlik politikalarının uygulanıp uygulanmadığı gibi bilgileri maddeler halinde sıralamak zorunda olacak. En önemlisi de kullanıcı, bireysel verilerin silinip silinemeyeceğini evvelden görecek. Bilhassa altı çizilen bu kısım, şayet de uygulamaların gelecekte bu özelliği daha yaygın tanıtmasına neden olacak.

Uygulamalara hazırlanmaları için epeyce tatmin edici bir vakit veren Google Play Store, kurallara uymayanları mağazasından kaldıracak. Yeni güvenlik politikasına kendini de dahil eden şirket, birinci parti uygulamaları da kurallara yerinde hale getirecek. Ama şirket, Apple’ın aksine bu verilerin toplanmasını kullanıcıya bırakmayacak.

Bilgi gizliliği konusunda köklü değişiklik yapmaya hazırlanan Apple, bu meseleyi epeyce ciddiye alıyor. Şirket fazla yakında kullanıcıların kabul etmemesi durumunda, uygulamaların kişisel verilerinizi toplamanıza müsade vermeyecek. Her ne kadar bu nitelik kullanıcıların yararına da olsa, gelirlerinin çoğunu kişiselleştirilmiş reklamlardan elde eden Google’ın böyle bir karar alması beklenmiyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/play-store-app-storeun-adimlarini-takip-ediyor
Yorumlar