Mobil oyun ve uygulamalar için oynanabilir reklamlar geliştiren bir teşebbüs olarak karşımıza çıkan Playable Factory'den başlangıçta geçtiğimiz Haziran ayında sizlere bahsetmiştik. 2018 yılının Aralık ayında Patent Oğuz, Gökçe Nur Oğuz ve Ömer Faruk Gündüz göre kurulan Playable Factory, toplamda 26 kişilik bir ekibe sahip.

Playable Factory'nin oynanabilir reklamlarıyla kullanıcılar, oyun ve uygulamaları indirmeden onları oynayarak bu uygulamaları deneme fırsatı buluyor. Playable Factory, bununla beraber markalar için sıfırdan oyunlaştırılmış içerikler de hazırlayabiliyor.

Bugün paylaşılan bilgilere kadar ise Playable Factory, oynanabilir reklamlarını kendi ürettiği yazılımı olan Gearbox platformu yoluyla müşterilerinin kullanımına sunuyor. Bu yazılım tamamen üretilen oynanabilir reklamlar, müşterilerin isteğine göre kolayca değiştirilebilecek.

Gearbox platformu sayesinde reklamda yer alan yazılar ve görsellerin renklerinden tutun da reklam arayüzünde bulunan birçok ayrıntı değiştirilebiliyor. Playable Factory, bununla beraber bu reklamların bambaşka versiyonlarını kaydedip kampanyalarda  da kullanabiliyor.

Platform üzerinden oyunun zorluğunu, görsellerini, süresini, dilini ve bunun gibi birçok parametresi düzenlenebiliyor. Gearbox çözümü doğruca kısa sürede, herhangi bir kod bilgisi gerekmeden onlarca bambaşka oynanabilir reklam üretilebiliyor.

aynı zamanda artık oynanabilir reklamı kaç kişinin gördüğü, oynanabilir reklama kaç kişinin tıkladığı, tamamlanan düzey sayısı, reklamın içinde geçen toplam saniye ve tamamlanma sayısı gibi çoğu veriye de bu platform üzerinden varmak mümkün. Bu sayede hangi mobil reklam versiyonunun en iyi performansı sergilediğini takip edilebiliyor.

Playable Factory'nin müşterileri aralarında Zynga, Lego, Ubisoft, Lion, Trendyol, Cheetos, Playtika, Gameloft, Voodoo, Madbox, Crazy Labs, Gram Games ve Kwalee gibi manâlı markalar da yer alıyor. Son olarak Playable Factory'nin Endeavor Türkiye ağına dahil olmaya adalet kazanan girişimlerden biri olduğunu da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com