2021’in ikinci yarısında PS5 bulmak, birincil çıkış zamanından dünya çapında stok bulmak daha kolaydı. Ama bugün hala dünya çapında milyonlarca tüketici Sony konsolunu satın almaya çalışıyor.

PlayStation 5 sahiplerinin beklediği güncelleme yayınlandı!

PS5 stoğu için niçin son tarih Ekim sonu?

Sony’nin 10 milyondan daha pozitif PlayStation 5 sattığını açıklaması, konsolu hala satışta bulamayan bir takım kullanıcıları çileden çıkardı. Dünya genelinde birçok kullanıcı Kasım 2020’de satışa çıkan konsol için aylardır stok bulmaya çalışıyor..

Dünyayı etkileyen çip krizini de hesaba kattığımızda, bir takım tahminciler stoklarda PlayStation 5 bulup satın olmak için son tarihi için Ekim ayını dikkat çekici etti. Çünkü birçok kullanıcı Noel tatili, cadılar bayramı, kara cuma ve diğer özel günlerde konsolu satın elde etmek istiyor. Bu şart da, hali hazırda bekleyen alıcı havuzunda yer almamaları çağırmak.

Bu özel günler de düşünüldüğünde iki ay sonra stoklarda PlayStation 5’i son görüşümüz olabileceği bütün analistlerce konuşuluyor. Moor Insights & Strategy Kıdemli Analisti Anshel Sag yaptığı açıklamada; “Içten almak gerekirse bu stok sorununun gelecek yıla dek düzeleceğini düşünmüyorum. Qualcomm ve Apple’ın 5 nm üretimi için geniş bir alana sahip olmasıyla, işlemlerin işleyişinde bile talepte büyük atılımlar için çok fazla kapasite kalmadı. Hala PC’de çok artı bastırılmış talep var gibi görünüyor. 15 yıldan uzun süredir sürekli kariyerimde gördüğüm en kötü ekran kartı sıkıntısı yaşanan bir dönemdeyiz.” dedi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/playstation-5-stogu-bulmak-daha-da-zorlasacak-iste-nedeni