Başarısını konsol sattıran özel oyunlar üzerine kuran Sony, geçtiğimiz yıllarda aldığı bir karar ile herkesi şaşırttı. Şirket sahip olduğu özel oyunları PC platformuna da çıkarmaya başladı. Bunun birincil örneği ise  Horizon Zero Dawn oldu. Bir başka aynı üretim olan Days Gone, 18 Mayıs tarihinde PlayStation‘a özel olmaktan çıkıyor. Oysa bu çağırmak yok ama bu oyunlar bundan böyle bir platforma özel olmayacak.

Ortaya çıkan belgelere tarafından Epic Games ve Sony, 200 milyon dolarlık bir uzlaşma imzalamış. 4-6 oyunluk olan bu uzlaşma, PlayStation özel yapımlarının sadece Epic Games’te satılmasını sağlıyor. Bu şart hali hazırda yüksek potansiyele sahip oyunların platforma oyuncu kazandırmasına neden olacak.

Söz konusu oyunların hangileri olacağı veya başka bir ayrıntısıyla uğraşma ortaya çıkmış yok. Oysa bugüne kadar platforma özel meydana çıkan  sadece 2 Sony oyunu var. Bunlar Predator: Hunting Grounds ve ReadySet Heroes. Anlaşmanın 4-6 oyun için olduğunu düşünürsek birkaç yapımın daha platforma geleceğine kesin gözüyle bakabiliriz. Kim bilir belki de 2018 yılında meydana çıkan God of War ya da 2013 The Last of US, sadece bu platforma özel olur.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/epic-gamesten-sonye-ozel-oyunlar-icin-200-milyon-dolar
Yorumlar