Elektrikli vasıta kullanıcılarının konumlarına en yakın şarj ünitelerini görebildiği bir uygulama olarak etkinlik belirten, aynı zamanda evinde ya da iş uygun yük ünitesi bulunduranların, bu üniteleri paylaşmalarını da karşılayan yerli teşebbüs Bluedot, TechNexus, Ford (Driventures), Pritchard Companies, Eksim Ventures, Kalyon Ventures, Axel Springer ve Porsche ile bazı otomotiv ve fintech şirketlerinin CEO'larından pre-seed (tohum öncesi) yatırım aldığını açıkladı. Şirket bu yatırımın yanı sıra yeni bir mahsul de tanıttı.

Şirket, elektrikli araç kullanıcılarına özel ödeme platformunu yayına aldı. Kişisel kullanıcılar ya da filo yöneticileri, Bluedot'un otomobille ilgili tüm satın alımlar için kullanacakları, ama ağırlıklı olarak elektrikli vasıta şarjı için kullanacakları banka kartına kayıt yaptırabiliyor. Bluedot şu anda müşterilerine, iştirakçi elektrikli vasıta yük istasyonlarında kilovat saat başına 0,30 dolar tutarında değişmez bir vergi ve katılımcı olmayan sorumluluk ağlarında ücretlerde yüzde 20 geri ödeme sunuyor. Müşteriler, Bluedot'un uygulamasında istasyonlar buluyor ve meslek ortağı çok miktar şirketleriyle doğrudan ücretler için ödeme yapıyor, bu da onları birdenbire artı başvuru indirme ihtiyacından kurtarıyor.

Bluedot kullanıcıları hem bütün otomotiv harcamalarında yüzde 5 nakit geri ödeme ve öteki bütün harcamalar için yüzde 2 peşin para geri ödeme alıyor. Ayrıca şirket, kullanıcılara yakındaki alışveriş ve yemek mekanlarında ödüller sağlıyor. Örneğin, bir tip arabasının şarj olmasını beklerken bir kahve içmek için lokal Starbucks'a gidebilir ve bu satın alma işleminden yüzde 10 para iadesi alabiliyor.

Bluedot kurucu ortağı ve CEO'su Ferhat Babacan, elektrikli araçların benimsenmesinde hiçbir müşteriyi geride bırakmamaya inandıklarını; bu nedenle, bütün sürücülerin adil ücretlendirme deneyimlerine, fiyatlandırmaya ve ürünlere erişimini karşılayan ürünler geliştirdiklerini söyledi. Babacan, alınan yatırımla, teknolojilerini geliştirirken ekibi genişleteceklerini ve Kaliforniya odaklı büyümeye devam edeceklerini açıkladı.

Bluedot'un bir banka veya finans şirketi yok, teknoloji şirketi olduğunun altını çizen Babacan, bankacılık hizmetlerinin, FDIC Üyesi Piermont Bank göre sağlandığını ve Bluedot Banka Kartı'nın Visa U.S.A. Inc.'in lisansı gereğince Piermont Bank tarafından verildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/24/pre-seed-yatirim-alan-yerli-girisim-bluedot-elektrikli-arac-kullanicilarina-ozel-odeme-platformunu-kullanima-sundu