iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri ile karşımıza çıkan Dynamic Island özelliğinin bütün iPhone 15 modellerinde yer alabileceğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. iPhone 14 modelleri hemen şimdi yeni satışa sunulmuş olsa da bir sonraki yılın modelleri ile ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile bilinen Bloomberg'ten Mark Gurman kadar aktarılan bilgilere göre Apple, iPhone 15 ailesi ile birlikte "Pro Max" ismini değiştirebilir. Gurman'ın iddialarına göre Apple, Pro Max modelinin ismini Ultra olarak değiştirecek. Kısacası önümüzdeki sene iPhone 15 Pro Max yok iPhone 15 Ultra modeli karşımıza çıkabilir. 

Andırmak icabında Apple'ın Apple Watch Ultra isimli yeni bir Apple Watch modeli tanıttığını sizlere aktarmıştık. Yapılacak olan bu değişim ile birlikte hem iPhone hem de Apple Watch ailelerinin en zinde ve pahalı üyeleri "Ultra" olarak adlandırılacak. Apple'ın en üstteki seviye işlemcisini de M1 Ultra olarak adlandırdığını da hatırlatalım.

iPhone 15 ailesi ile birlikte yolun sonuna gelmesi beklenen "Pro Max", ilk olarak 2019 yılında iPhone 11 ailesi ile birlikte karşımıza çıkmıştı. iPhone 15 ailesi ile ilgili bir öteki manâlı iddia ise ailede yer alacak olan bütün modellerin Lightning yerine USB-C kullanacak olmaları.

Uzun zamandır iPhone modellerinin USB-C'ye geçeceği konuşuluyor. Gurman kadar aktarılan bilgilere göre iPhone 15 ailesi ile birlikte USB-C'ye geçilecek. USB-C'ye geçişin belli başlı nedeni ise Avrupa Birliği'nin bölgesinde satılacak olan zeki telefon, tablet ve kulaklık gibi ürünlerde Type-C bağlantı noktasının standart olmasını istemesi. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/26/pro-max-onumuzdeki-yil-yerini-ultra-ya-birakabilir