Oyun konsolu diyince akla ilk gelen devi olan ve yüzlerce ülkede milyonlarca kullanıcıya sahip olan Sony şirketi, kullanıcılara Playstationda ki oyunları Bilgisayarlarda ve MAC'ler de oynayabilme imkanı sunuyor. Remote play özelliği ile oynanabilecek oyunlar için henüz hangi pc lerin desteklendiği ise belli değil. Sony, PlatStation 4 oyunlarını Windows ya da Mac işletim sistemi üzerinden oynanmasını sağlayan Remote Play'i kullanıma sunmaya başladı. 

Remote Play özelliği sayesinde kullanıcıların PS4'lerini hem evde hem de başka bir noktadan uzaktan kontrol etme imkanları olacak. Bu özelliği kullanabilmek için de elbette PS4'te en son çıkan olan yazılımın yüklü olması gerekiyor.

Kullanıcılar bu özelliği kullabilmeleri için, PlayStation konsolları üzerinden Ayarlar > Sistem Yazılım Güncellemesi kısayolu üzerinden 3.5 donanım yazılımına sahip olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerekiyor. Bu noktadan sonra ise kurulum süreci oldukça basit.
PS4 sisteminizin Remote Play'i kullanmaya uygun bir biçimde düzenlendiğini anlamak için Ayarlar > Remote Play Bağlantı Ayarları üzerinden "Remote Play'i Etkinleştir"i işaretlemeniz yeterli olacak. Ardından PS4'ünüzün ana cihazınız olarak listelendiğinden emin olmanız gerekiyor. Bu işlemlerin ardından ise yapmanız gereken şey, Remote Play yazılımını sisteme düzgün bir şekilde yüklemek.

Sony, bu özelliği daha önce de kullanmıştı. PS Vita ve bazı Sony Xperia telefonlar için bu özellik zaten devredeydi. Yeni güncelleme ile Remote Play'i bilgisayarlar ile de kullanılabilir hale getirmiş oldu.