Reuters'in özel haberine kadar muhasebe ve danışmanlık firması PwC, 40 bin ABD'li müşteri hizmetleri çalışanının tamamının online olarak çalışmasına ve sonsuza değin istedikleri yerde yaşamasına müsade vereceğini; bu kararın da şirketi daimi uzak çalışmayı benimseyen en büyük işverenlerden biri haline getireceğini söyledi.

PwC'nin genel başkan yardımcısı Yolanda Seals-Coffield, PwC'nin kendi sektöründe tam zamanlı sanal çalışmayı alıcı hizmetleri çalışanlarına sunan birincil şirket olduğunu söyledi. Seals-Coffield, online olarak uzakta çalışmayı seçen PwC çalışanlarının kritik takım toplantıları, müşteri ziyaretleri ve öğrenme oturumları gibi yüz yüze randevular için ayda en fazla üç gün ofise gelmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Yolanda Seals-Coffield, hibrit ekipleri yönetebileceklerinden emin olduklarını dile getirdi. PwC'nin araştırmasının, uygun çalışanlarının yüzde 30 ila yüzde 35'inin uzakta çalışmayı seçeneğini de sözlerine ekledi. Seals-Coffield, adeta tam zamanlı çalışmayı tercih eden çalışanların maaşlarında düşüş yaşanabileceğini de söyledi.

PwC, bu hafta çalışanlarına gönderdiği bir notta, bu yeni politikayı sunduğunu söyledi. Çalışanları düzenli olarak ofiste olmayı seçim eden PwC ortaklarının adamakıllı uzaktan çalışmasına ise müsade verilmeyecek. Paylaşılan bilgilere kadar büro alanları konusunda da herhangi bir değişim yapılmayacak. Bu kapsamda Seals-Coffield, şirketin ofis alanını daha farklı ve daha meslek birlikçi yollarla kullanmayı planladığını belirtiyor.

Son olarak PwC'nin önümüzdeki beş sene içinde 100 bin kişiyi işe alacağını duyurduğunu ve şirketin hemen dünya çapında 284 bin kişiyi istihdam ettiğini de belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/04/pwc-abd-deki-40-bin-calisanina-tam-zamanli-uzaktan-calisma-imkani-sunuyor