QNB Finansbank çatısı aşağı kurulan QNBEYOND, bugüne değin altısı finansal teknolojiler edinmek üzere 27 girişime ev sahipliği yaptı. Bir girişimcilik laboratuvarı olarak konumlanan QNBEYOND öne meydana çıkan verilerini paylaştı. 

Hızlandırma programı şimdiye değin; yedi B2B SaaS, altı parasal teknoloji, beş e-ticaret çözüm sağlayıcı, dört suni zeka, iki lojistik, iki gayrimenkul ve bir tarım teknolojileri alanından girişimi çatısı aşağıda topladı. Bütün bu girişimlerin çalışan sayısı ise 500'ü aştı.


QNBEYOND mezunu 27 girişimin 22'si, toplamda 500'ün üzerinde çalışanı ile yoluna faal olarak devam ediyor. öte taraftan 22 girişimin 11'i ise ürünlerini yurt açık havada da pazarlaması ile dikkat çekiyor.  

QNB Finansbank, QNBEYOND girişimleriyle ilk üç dönem boyunca 20 iş birliğine imza attı. Bu meslek birliklerinin yanı sıra Kavram Kanıtlama Çalışması (PoC) biçiminde gerçekleşen sekiz ayrı proje daha bulunuyor. Bu bağlamda 7 girişimin de QNB Finansbank'ın Dijital Köprü platformuna dahil olduğunu ekleyelim. Bunlara ek olarak QNB Finansbank beş başarılı girişimin müşterisi oldu.

15 girişime 20 milyon dolardan artı yatırım 

QNBEYOND Hızlandırma Programı'ndan mezun olan girişimlerden 15'i şimdiye dek asgari bir tur yatırım aldı. Girişimlerin toplamda 20 milyon doların üstünde yatırım aldığını belirtelim. Hem beş öbür yatırım turuna Türkiye dışından da yatırımcılar dahil edildi. Bu süreçte QNBEYOND Ventures'un da QNBEYOND mezunu beş girişime yatırım yaptığını eklemekte fayda var. 

Girişimcilere işlerini hızlandırabilmeleri için özel bir program ve yatırım alma fırsatı sunan QNBEYOND'un bünyesinde konusunda uzman 128 mentor yer alıyor. Keza sunduğu ürün ya da servislerle öne meydana çıkan 85 meslek ortağı bulunuyor.

QNBEYOND Hızlandırma Programı için dördüncü dönem başvuruları ise devam ediyor. Girişimciler başvurularını Şubat ayı içinde tamamlayabilir. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/27/qnbeyond-hizlandirma-programi-mezunu-15-girisime-20-milyon-dolardan-fazla-yatirim-infografik