Chech Point Research isimli bir emniyet şirketinin açıklamasına tarafından, Qualcomm modem kullanan milyonlarca aygıt tehlike altında. İddiaya kadar MSM’den (Qualcomm’s Mobile Station Modem) kaynaklanan açık, telefonunuza SMS aracılığıyla sızılmasına ihtimal tanıyor. Açık, siber saldırganların çağrılarınızı dinlemesini ve metin mesajlarınızı okuyabilmesine neden oluyor.

Açığın Qualcomm modemleri kullanan cihazların yüzde 30’unu etkilediği ifade ediliyor. Herhangi bir cihaz sınırlaması olmayan açık, Snapdragon 888‘li amiral gemisi modellerini bile etkiliyor. Bütün sayı bilinmese de 100 milyondan fazla cihazın  tehlike altında olduğu tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili detaylı bir tanımlama yapmaktan kaçınan Qualcomm, açığın yeni keşfedilmediğini ve Aralık 2020 tarihinde yayınlanan bir emniyet güncellemesiyle sorunun çözüldüğünü belirtti. Fakat şirket, bugüne kadar kaç cihazın etkilendiği ve açığın ne süre keşfedildiği gibi detayları vermedi. Google da olayla ilgili sessizliğini korurken, mağdurların süre içinde ortaya çıkması ve yasal süreçlerin başlaması bekleniyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/qualcommdan-milyonlarca-telefonu-etkileyecek-acik
Yorumlar