Yüksek performanslı çipler geliştirme hedefi ile yola çıkan NUVIA, oldukça önemli bir satın alma haber ile karşımıza çıktı. 2019 yılında daha önce Apple'da da çalışmış olan Gerard Williams III ve John Bruno, Manu Gulati tarafından San Francisco'da kurulan girişim, Qualcomm tarafından satın alındı. 

Paylaşılan bilgilere göre Qualcomm, NUVIA girişimini satın alabilmek için 1,4 milyar doları gözden çıkardı. 2 yıl içinde bir unicorna dönüşen ve 1,4 milyar dolara satılan NUVIA, geçtiğimiz iki yılı da oldukça hızlı bir şekilde geçirdi. 2019 yılında kuruluşundan sadece aylar sonra 53 milyon dolarlık bir yatırım alan NUVIA, birkaç ay önce de B serisi yatırım turunda Mithril'den 240 milyon dolar yatırım almıştı. 

NUVIA'nın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 293 milyon dolar. Girişimin yatırımcıları arasında ise Mithril, Capricorn Investment Group, Dell Technologies Capital (DTC), Mayfield ve WRVI Capital gibi isimler yer alıyor. Girişimin kurucuları olan Gerard Williams III ve John Bruno'nun geçtiğimiz yıllarda Apple'ın iPhone ve iPad modellerinde kullandıkları A serisi işlemcileri geliştiren ekipte mühendis olarak çalıştıklarını da ekleyelim.

Qualcomm tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre NUVIA'nın tecrübesi Qualcomm tarafından üretilecek olan tüm işlemcilerde kullanılacak. Kısacası ilerleyen dönemlerde işlemci pazarını domine eden Snapdragon işlemcileri daha hızlı bir şekilde karşımıza çıkabilir. NUVIA'nın kurucuları ve ekibi ise satın alma işleminin tamamlanması ile birlikte Qualcomm'a katılacak.

Kaynak: webrazzi.com