Çip sıkıntısı hala çoğu sektörü etkiliyor, fakat Qualcomm bunun üstesinden gelebildiğini üçüncü çeyrek geliri ile kanıtladı.

Qualcomm işlemcileri üretecek firma muhakkak oldu

Qualcomm’un stratejisi işe yaradı

Qualcomm, çoğu endüstriyi etkilemeye sürekli çip sıkıntısına karşın güzel bir yükselme göstererek finansal yıl 3. çeyrek kazançlarını açıkladı.

Şirket, 7.58 milyar dolar artma beklentisine kıyasla, üç aylık 8 milyar dolarlık gelirle tahlilci beklentilerini aşmayı başardı. Bu da geçen yılın benzer dönemindeki 4.8 milyar doların az daha 1 buçuk katına denk geliyor.

At a glance: @Qualcomm Q3 sees strong growth across segment.

Handsets: up 57%
RFFE: up 114%
IoT: up 83%
Automotive: up 83%

Clear the company is trending in the right direction $QCOM#Earnings #5G #Mobile pic.twitter.com/DxB0UMLyqL

— Daniel Newman (@danielnewmanUV) July 28, 2021

Bu başarının en büyük nedeni, şirkete 6.47 milyar dolar gelir sağlayan sanki iletken üretimi oldu. Bu gelir, bir önceki yıla tarafından yüzde 70 arttı ve şirketin “yüksek performanslı 5G cihazları tasarlamak için fazla manâlı” olduğunu söylediği Qualcomm’un RF sistemi satışlarında azami büyümeyi görebilen birim oldu.

Kulaklıklar, segmentte asgari büyümeyi görebilen sektör oldu. yine de 3,86 milyar dolar ile maksimum geliri elde etmeyi başardı. Şirket, Qualcomm Snapdragon 888 göre desteklenen amiral gemisi cihazların büyümesinin yanı sıra en iyi Android telefonlardan bazılarına baskı veren 700 serisi yongalarından da büyük bir gelir elde etti.

Qualcomm ve Intel anlaştı

Üçüncü çeyrek sonuçlarıyla yüzü tebessüm eden Qualcomm, bu hafta başında yeni bir uzlaşma duyurdu.

Intel ile karşılıklı olarak Pazartesi günü yapılan açıklamada Qualcomm ile yaptığı uzlaşma zarfında, Intel 2024’te piyasaya sürmeyi planladığı “Intel 20A” teknolojisini Snapdragon işlemcilerin üretiminde kullanılacak. Bunun en büyük avantajlarından bir adam başına zorlama tüketiminin olabildiğince üye indirilmesi. RibbonFET adlı transistör mimarisi ile PowerVia teknolojisi bir uçtan bir uca, çipin üretim sürecindeki verimlilik artacak ve bu güç tüketimine olumlu anlamda etki edecek.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/qualcommun-3-ceyrek-geliri-dudak-ucuklatti