Counter Strike: Global Offensive(CS:GO) takım tabanlı bir nişancı oyunu. Bu yüzden oyun içerisinde ekip olarak iyi bir strateji belirlemeniz gerekiyor. İyi organize olduğunuz sürece muhalif takımdan bir rakam üstte olursunuz. Biz de bu içeriğimizde CS:GO’yu daha iyi oynamanız için 7 taktiği sizlere açıkladık.

Valorant yeni başlayanlar için 7 ipucu

En iyi CS:GO taktikleri

Belli Başlı silahlarla başlayın

Counter Strike: Global Offensive(CS:GO)‘da oldukça pozitif silah yer alıyor. Bunların birçoğu epeyce etkileyici duruyor ve oyuncular anında onlarla açılmak istiyor. sonra Desert Eagle(Deagle) ve AWP alıp bu silahların kendi ellerinde güzel atış yapamadığını ayrım ediyorlar.

Daha iyi oynamak için 7 CS:GO taktiği

Antrenmanınıza daha etkili oyun içi silahlarla başlamanız sizin açınızdan iyi olacak. Bunlar:

Tabancalar: Tec-9 (T), P250 (her iki takım), Five-Seven (CT)Tüfekler: AK-47 (T), M4A4 / M4A1 (CT)

Yukarıda belirttiğimiz silahları demin iyi kullanamıyorsanız diğerleri için telaş etmeyin. Tüfekler bir oyunda en etkili silahlardandır. Çoğu profesyonel oyuncu da onlarla takımına zaferi getirir.

Atış pratiği yapın

CS:GO maçları oldukça garip anlara etraf sağlıyor. Bu yüzden sakinliğinizi koruyup nişan almaya bile böylece vaktiniz olmayabiliyor. Bunun için bol bol atış pratiği yapmak çok kayda değer. Bu Nedenle maçlarda daha isabetli vuruşlar yapabilirsiniz.

Daha iyi oynamak için 7 CS:GO taktiği

Üç seçeneğiniz bulunuyor:

Oyunda bilhassa nişan almaya odaklanılan kalabalık haritalarını indirerek başlayabilirsiniz. Steam Atölyesi‘nde ‘aim training‘ başlığını aratın ve gözünüze çarpan herhangi bir haritayı deneyin. Botların seviyesini kendinize tarafından zorlaştırarak antrenman yapabilirsiniz. Deathmatch(Ölüm maçı) modunu oynayın. Seri atış ve hemen olan istemsiz hareket verebilmek için oldukça iyi bir dilekçe.

Mermilerinizi her zaman yoklama edin

Rakiplerinizi öldürmeniz için silahınızdaki mermileri aralıksız yoklama etmeniz gerekiyor. Karşınıza birisi çıktığında şarjör değişim birazcık süre alıyor. Bu da sizin düşman aleyhinde savunmasız kalmanıza sebep oluyor.

Daha iyi oynamak için 7 CS:GO taktiği

Silahların şarjörlerini değiştirmek için uygun anı kollamalısınız. Kendinizi sahiden güvende hissettiğinizde şarjör değiştirerek mücadeleye devam edebilirsiniz.

Sesleri dikkatlice dinleyin

CS:GO‘nun içerisinde ses çıkartmamak fazla şiddet. Oysa yine de elinizden geldiğince az gürültü çıkartmaya özen göstermelisiniz. Eğer ayak ve tabanca sesi gibi etmenleri oluşturursanız rakipleriniz konumunuzu ayırt edebilir ve beklemediğiniz anda saldırıya geçebilir.

Yukarıdaki özelliği rakibinize karşı da kullanabilirsiniz. Her sesi dürüst duyabilmek için kulaklıkla oynamanızı tavsiye ediyoruz. Böylece hangi sesin nereden geldiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Bu faktör basit fakat oldukça etkin bir öğüt. CS:GO‘da çabuk rütbe yükselmenize olasılık tanıyacak.

Takım arkadaşlarınızla irtibat halinde olun

İyi bir oyuncu olabilirsiniz ancak CS:GO maçlarını tek başınıza kazanamazsınız. Her şeyden önce CS:GO bazı tabanlı nişancı oyunu. bu nedenle irtibat becerilerinizi daha oyunun en başında geliştirmeye başlayın.

Mücadele içerisinde konumunuzu paylaşın, ekip arkadaşlarınızı düşman hareketleri hakkında bilgilendirin ve her turda stratejinizi koordine edin. Bu sizin oyunda daha etkili olmanıza tezgâhtar olacak.

Oyun ayarlarını kendi düzeninize kadar kurun

Counter Strike: Global Offensive ayarlar menüsü ve konsol komutları yoluyla birçok özelleştirme sunuyor. Böylece oyunda biraz gelişmeye başladığınızda neyi değiştirmeniz gerektiğini anlayacaksınız. Öncelikle aşağıdaki unsurlara uyarı etmeniz gerekiyor:

Fare ayarları: Karşıdaki düşmanı ıskalamamak için fare ayarlarınızı iyi yapmanız gerekiyor. Böylece oyunda daha iyi refleks verebilirsiniz.Crosshair(İşaretçi) ayarları: Nereye nişan aldığınızı bakmak ve crosshair’in dikkatinizi dağıtmaması için kendi nişangahınızı seçmelisiniz.

Ekonominizi denetim altında tutun

Oyuncular CS:GO‘da çok para kazanarak doğru şekilde harcamalılar. Oyun içi ekonomi genelde yeni başlayanlar göre fazla göz ardı ediliyor. Bunu büyük bir kusur olarak görebiliriz.

Satın alımlarınız birçok faktöre bağlı. Örneğin silah turunu kaybedip orta turlarda oyunda para kalmayınca ekip olarak eko(eco) kalmanız gerekiyor. Bu Nedenle ilerideki turlar için tasarruf etmiş olursunuz. Bu da büyük silahların önünü açar. Bir Takım silahlar (birçok SMG) ek öldürme bonusları veriyor. Bütçenizi artmak için kullanabilirsiniz.

Sizler CS:GO‘da yukarıdaki maddelerden hangilerine dikkat ediyorsunuz?

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/daha-iyi-oynamak-icin-7-csgo-taktigi